FOLLOW US: facebook twitter

Όλα έτοιμα για τον 4ο Μαραθώνιο Ολυμπίας: Στο Αρχαίο Στάδιο ο τερματισμός

Ημερομηνία: 28-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός
Την Παρασκευή η Τελετή έναρξης στην Αρχαία Ήλιδα
Εντός του Σταδίου η βράβευση των αθλητών

Εκεί που η Δόξα του Μαραθωνίου, συναντά το Ολυμπιακό Πνεύμα, πάνω από το Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας, θα τερματίσουν οι αθλητές τον 4ο Μαραθώνιο της Ολυμπίας την Κυριακή 1η Απριλίου. Αυτό  είναι και το επίτευγμα της φετινής 4ης διοργάνωσης του Μαραθωνίου Ολυμπίας, ενώ η βράβευση των αθλητών- νικητών θα γίνει εντός του Σταδίου.

Στις λεπτομέρειες της διοργάνωσης αναφέρθηκαν στην χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές του 4ου Μαραθωνίου Ολυμπίας στο γραφείο του Περιφερειάρχη από τον πρόεδρο του Σωματείου του Μαραθωνίου Δημήτρη Κωσταριά, τον δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού του δήμου Ολυμπίας Αντώνη Χρυσανθακόπουλο και τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού του δήμου Πύργου Λάκη Αθανασόπουλο. Όλοι τους επισήμαναν  ότι ο 4ος Μαραθώνιος Ολυμπίας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του εαρινού προγράμματος συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον της ελληνικής αλλά και παγκόσμιας δρομικής κοινότητας. Στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει την ευκαιρία στους δρομείς της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού να αγωνισθούν στην μαραθώνια απόσταση στον τόπο που γεννήθηκε το Ολυμπιακό Πνεύμα, από τις 31 Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου.

Ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος λαμβάνοντας πρώτος τον λόγο επισήμανε ότι είναι ξεχωριστή χαρά και τιμή για τον δήμο Ήλιδας που συμμετέχει για 4η συνεχόμενη χρονιά στην διοργάνωση του Μαραθωνίου Ολυμπίας, στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού για την Ηλεία που συνδέει το χώρο της Αρχαίας Ήλιδας, τον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας και αποτελούσε τον θεματοφύλακα του Ολυμπισμού και της Εκεχειρίας με τον ιερό εκείνο τόπο της Αρχαίας Ολυμπία όπου τελούνταν οι αγώνες. «Μιλάμε για τον βασιλιά των δρομικών αγωνισμάτων τον Μαραθώνιο δρόμο που αποτελεί ένα παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης και ευγενούς άμιλλας. Είναι τιμή και χαρά για εμάς, που αυτή η μεγάλη διοργάνωση που φιλοξενούμε τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θεσμός στον τόπο μας και υπερβαίνει την έννοια ενός απλού αθλητικού γεγονότος.» Στην συνέχεια ο δήμαρχος Ήλιδας τόνισε ότι προσωπικά αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση και βαθιά δικαίωση για την διαρκή και αμέριστη από την πλευρά τους υποστήριξη σε αυτόν τον Μαραθώνιο δρόμο από την Ήλιδα στην Αρχαία Ολυμπία και κάλεσε όλους όσους θα συμμετέχουν στον αγώνα, να γίνουν πρεσβευτές του αγωνίσματα τιμώντας με τον τρόπο αυτό την μεγαλη γιορτή του αθλητισμού, της ειρήνης και της Εκεχειρίας που γέννησε αυτός ο τόπος και κάλεσε όλους τους Ηλείους να συμμετέχουν είτε ως δρομείς είτε για να παρακολουθήσουν τον Μαραθώνιο.

Οι καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πύργου για θέματα αθλητισμού κ. Λάκης Αθανασόπουλος τόνισε ότι ο Πύργος συμμετέχει στην μεγάλη αυτή διοργάνωση με την βραδινή διαδρομή των 2 χιλιομέτρων που έχει μεγάλη απήχηση στον Πύργο και  δεσμεύτηκε ότι του χρόνου, ο δήμος Πύργου θα είναι αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται. Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αντώνης Χρυσανθακόπουλος επισήμανε ότι ο δήμος Ολυμπίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχει για 4η συνεχόμενη χρονιά στον Μαραθώνιο Ήλιδας- Ολυμπίας που έχει γίει πλέον θεσμός με διεθνή απήχηση και αναφέρθηκε στις τρεις καινοτομίες που έχουν υιοθετηθεί. Πρώτον ότι ο τερματισμός γίνεται έξω από το Αρχαίο Στάδιο, δεύτερον ότι υπάρχει συνεργασία με το τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού του Παν/μίου Πελοποννήσου ώστε να αποκτήσουν όλη την τεχνογνωσία και τρίτον ότι ο Μαραθώνιος μπαίνει στις αθλητικές εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Πρωτεύουσας που είναι η Ολυμπία για το 2018. «Πιστεύουμε ότι αυτή η μεγάλη διοργάνωση θα βγει εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο».

Διεθνής η απήχηση του Μαραθωνίου

Τελευταίος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Σωματείου του Μαραθωνίου κ. Δημήτρης Κωσταριάς που αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της διοργάνωσης, στο πρόγραμμα και στους χορηγούς της μεγάλης αυτής διοργάνωσης όπου όπως είπε χαρακτηριστικά, η Δόξα του Μαραθωνίου θα συναντήσει το Ολυμπιακό Πνεύμα για 4η χρονιά.

«Ο Μαραθώνιος Ολυμπίας μπορεί να ξαναβάλλει το νομό Ηλείας στον Παγκόσμιο Αθλητικό χάρτη γιατί είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα δρομικά αθλήματα τώρα και της Ηλείας και το στηρίζω σε δύο συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής της διοργάνωσης, καθώς πέρα από τον συμβολισμό και το όνομα που διαθέτει είναι το ιστορικό της διαδρομής και η μοναδικότητα του σημείου τερματισμού που για φέτος θα είναι έξω από το αρχαίο Στάδιο και βεβαίως η βράβευση των αθλητών θα γίνει εντός του Σταδίου. Μια πολύ σημαντική κατάκτηση για μας και θεωρώ ότι του χρόνου αυτό θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά σε ότι αφορά τις συμμετοχές».

Τόνισε ακόμα ότι η διοργάνωση αυτή απαιτεί πολλές συνεργασίες, είναι υπόθεση όλης της Ηλείας και κάλεσε όλους τους φορείς να συμμετέχουν. Σε ότι αφορά την διοργάνωση τόνισε ότι τα στοιχεία είναι πολύ σημαντικά. Ο Μαραθώνιος εχει 190 εγγραφές εκ των οποίων οι 100 είναι ξένοι, ο ημιμαραθώνιος 35ο εγγραφές, τα 12 χιλιόμετρα 150 εγγραφές και σε ότι αφορά τα 2 χιλιόμετρα ευελπιστούν ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τα 1000 άτομα.

« Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για μας, είμαστε οργανωτικά έτοιμοι  και θεωρούμε ότι και φέτος θα διεξαχθεί με μεγάλη επιτυχία». Τέλος ευχαρίστησε έναν- έναν όλους τους συνδιοργανωτές, πρώτη την ΠΕ Ηλείας και τους δήμους Ολυμπίας και Ήλιδας, τους υποστηρικτές και χορηγούς του Μαραθωνίου, τους εθελοντές και την Αστυνομική Δ/νση Ηλείας.

Το πρόγραμμα του 4ου Μαραθωνίου Ολυμπίας

Τελετή έναρξης

Η Τελετή έναρξης του 4ου Μαραθωνίου Ολυμπίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 4 το απόγευμα, στο αίθριο του Μουσείο Αρχαίας Ήλιδας που διοργανώνει μαζί με παράλληλες εκδηλώσεις ο δήμος Ήλιδας.

 

Μαραθώνιος

Απόσταση: 42,195 μ.

Κυριακή 1 Απριλίου

Εκκίνηση: ΄Ηλιδα (Αμαλιάδα)

Τερματισμός: Αρχαία Ολυμπία

Ώρα εκκίνησης: 8:30 π.μ.

 

Ημιμαραθώνιος Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας

Απόσταση: 21,0975 χλμ.

Κυριακή 1 Απριλίου

Εκκίνηση: Πύργος

Τερματισμός: Αρχαία Ολυμπία

Ώρα εκκίνησης: 9:30 π.μ.

 

Αγώνας Δρόμου Αρχαίας Ήλιδας 12 χλμ.

Απόσταση: 12 χλμ.

Ημερομηνία: Σάββατο 31 Μαρτίου

Εκκίνηση: Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Ήλιδας

Τερματισμός: Αμαλιάδα

Ώρα εκκίνησης: 5:00 μ.μ.

Χρονικό όριο: 90 λεπτά

 

Αγώνες 2χλμ. για όλους

Αμαλιάδα

Εκκίνηση: Πλατεία Αγίου Αθανασίου

Τερματισμός: Πλατεία Αγίου Αθανασίου

Ώρα εκκίνησης: 17:15 μ.μ.

Ημερομηνία: Σάββατο 31 Μαρτίου

 

Πύργος- night run

Εκκίνηση: Κεντρική Πλατεία

Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία
Ώρα εκκίνησης: 20:00 μ.μ

Ημερομηνία: Σάββατο 31 Μαρτίου

 

Αρχαία Ολυμπία

Εκκίνηση: Δημαρχείο

Τερματισμός: Δημαρχείο

Ώρα εκκίνησης: 10:20 π.μ.

Ημερομηνία: Κυριακή 1 Απριλίου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος