FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Δημάρχου Ολυμπίας με Οργανωτική Επιτροπή Τόκιο 2020: Πλώρη για μια λαμπρή Τελετή Αφής

Ημερομηνία: 28-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία και στόχους την ανάπτυξη κοινών δράσεων στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού με αφορμή την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο το 2020 αποτέλεσε το αντικείμενο των συνομιλιών που είχε ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ Θύμιος Κοτζιάς με μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων ,  την Τρίτη 27 Μαρτίου στο δημαρχείο της πόλης.

Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι κ Γιώργος Δεββές, και κ Φώτης Κωσταριάς καθώς και μέλη της Ελληνικής Ολυμπίας Επιτροπής.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα και από τις δύο πλευρές η αναγκαιότητα έναρξης όλων των απαιτούμενων διεργασιών για τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό των δράσεων που θα λάβουν χώρα , τόσο στα πλαίσια της  τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των ΧΧΧΙΙ Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020, όσο και στο διάστημα μέχρι τότε. Δράσεις που θα έχουν σαν στόχο την σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών και ειδικά των νέων μέσα από πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, προωθώντας ταυτόχρονα τις ολυμπιακές αξίες.

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ Θύμιος Κοτζιάς στο καλωσόρισμα του προς τα μέλη  της οργανωτικής επιτροπής και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας αναφέρθηκε στις παγκόσμιες αξίες που διαχρονικά πρεσβεύει η Αρχαία Ολυμπία καθώς και τα μηνύματα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών που ταξιδεύουν ανά την υφήλιο κάθε φορά με την Ολυμπιακή Φλόγα. Και κατέληξε:

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η Αρχαία Ολυμπία, κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ολυμπιακού πνεύματος  αποτελεί Φάρο  πανανθρώπινων αξιών για τους Νέους όλου του κόσμου. Ο Δήμος Ολυμπίας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον αθλητισμό και τον πολιτισμό ως πολύ σημαντικό εργαλείο για την καλλιέργεια της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των λαών  αλλά και στην κατανόηση της διαφορετικότητας,  της φυλής, της θρησκείας και του πολιτισμού  ανάμεσα στους νέους όλου του κόσμου».

Όπως ανέφερε ό δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ Θύμιος Κοτζιάς η Ολυμπία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της  τελετής αφής καθώς και των παράλληλων πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων με έμφαση την Εκεχειρία.

Από την πλευρά της η κα Hiromi Kawamura επεσήμανε την σημασία που δίνει η Οργανωτική Επιτροπή Τόκιο 2020 στην διάδοση των ολυμπιακών αξιών και ιδιαίτερα στα μηνύματα που η ολυμπιακή φλόγα εκπροσωπεί. Για τον σκοπό αυτό ετοιμάζουν ένα μεγάλο ταξίδι της Ιερής Φλόγας σε όλη σχεδόν την Ιαπωνία.

Από την πλευρά του ο κος Cedric Daetwyler υπεύθυνος για θέματα ολυμπιακής παιδείας τόνισε την ανάγκη εισαγωγής των ολυμπιακών αξιών και ιδιαίτερα της Εκεχειρίας στα σχολεία και αναφέρθηκε στην ανάληψη πρωτοβουλιών για το θέμα αυτό ενόψει των αγώνων του Τόκιο 2020.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κος Αθανάσιος Βασιλειάδης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας επεσήμανε τη στενή συνεργασία ΕΟΕ – Δήμου που δημιουργεί άριστες προϋποθέσεις για μια ακόμα λαμπρή τελετή αφής ανάδειξης των ολυμπιακών αξιών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος