FOLLOW US: facebook twitter

Τέχνη και ρεαλισμός στην οικία Τατάνη

Ημερομηνία: 08-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

stathopoulou-ekthesi5

Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Σταθοπούλου στην Αμαλιάδα

Πολλοί φιλότεχνοι, εκλεκτοί φίλοι, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, μαθητές της αλλά και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, παρευρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Οικία Τατάνη, στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της εικαστικού Ελένης Σταθοπούλου, με τίτλο «Μορφή και χώρος- Ρεαλισμός στο χρώμα».

stathopoulou-ekthesi

Μεταξύ αυτών ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντή του Φεστιβάλ  Ήλιδας Γιώργος Βούκανος, ο πρόεδρος του Ηλείου  Αλέξανδρος Μανωλόπουλος και άλλοι πολλοί, που συνεχάρησαν την ζωγράφο  για τα εκπληκτικά έργα της, αλλά και για την καλλιτεχνική της δραστηριότητα και προσφορά στα εργαστήρια ζωγραφικής των δήμων με τα οποία συνεργάζεται. Βεβαίως και εκείνη με την σειρά της, τους ευχαρίστησε για την στήριξη και την συνεργασία.

stathopoulou-ekthesi3

Η συγκεκριμένη έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Ήλιδας και του Φεστιβάλ Ήλιδας που φέρει τον τίτλο «Απογεύματα τέχνης» στην οικία Τατάνη και έτσι δίνεται η ευκαιρία σε ξεχωριστούς εικαστικούς και καλλιτέχνες, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, με στόχο το Τατάνειο να είναι πράγματι ένας χώρος Πολιτισμού για την Αμαλιάδα και την ευρύτερη περιοχή.

stathopoulou-ekthesi4

Αυτό τόνισε και ο Καλλιτεχνικός Δ/ντής του Φεστιβάλ Γιώργος Βούκανος στον σύντομο χαιρετισμό του κατά την διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης της Ελένης Σταθοπούλου, εξαίροντας βεβαίως το έργο της και την όλη καλλιτεχνική της διαδρομή. Τα έργα της ζωγράφου αντιπροσωπευτικά όλης της δουλειάς της, κινούνται στα όρια του ρεαλισμού, εξ ου και ο τίτλος της έκθεσης, τοπία με χρώμα, πορτρέτα και πίνακες με κάρβουνο ειδωμένα πάνω στη σχέση της ανθρώπινης φιγούρας με τον αντικατοπτρισμό του περιβάλλοντός της, στιγμιότυπα της πόλης, ότι μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον ενός ζωγράφου μέσα από μια δική της ματιά, μια πολύ ξεχωριστή έκθεση με μικρά διαμάντια!

stathopoulou-ekthesi1

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 12 Νοεμβρίου και πράγματι, αξίζει τον κόπο να την επισκεφθεί κανείς.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 5,6,7,9,11, 12 Νοεμβρίου και ώρες 6μμ-9μμ και 8,10 Νοεμβρίου ώρες 9.30 πμ- 1.30 μμ.

Φωτογραφίες: Ελένη Σταθοπούλου

stathopoulou-ekthesi2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος