FOLLOW US: facebook twitter

Στους δρόμους του Πύργου αύριο οι αγρότες

Ημερομηνία: 08-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

oash

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

Στο πλαίσιο των αποφάσεων της μαζικής πανελλαδικής σύσκεψης που οργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, οι αγρότες μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων σε εφορίες, τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ.
Στην Ηλεία η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους σε προσυγκέντρωση μπροστά από το παλιό νοσοκομείο του Πύργου αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί με τα αγροτικά μηχανήματα.

Στο στόχαστρο του νέου γύρου των αγροτικών κινητοποιήσεων, που ξεκινούν με κατά τόπους αγωνιστικές δράσεις, οι οποίες θα κλιμακωθούν και θα συντονιστούν στη συνέχεια σε πανελλαδικό επίπεδο – συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα της κλιμάκωσης και του πανελλαδικού συντονισμού, θα καθοριστεί σε νέα πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στα μέσα του Δεκέμβρη – βρίσκεται η ΚΑΠ της ΕΕ, που εφαρμόζει με ζήλο και η κυβέρνηση, καθώς και τα νέα μέτρα που πάρθηκαν στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου, το οποίο ψήφισαν στη Βουλή η κυβέρνηση, μαζί με την αντιπολίτευση και άλλα κόμματα.

Κατά τόπους κινητοποιήσεις προγραμματίζεται να γίνουν:

Στις εφορίες, κατά της φορολογικής επιδρομής με το διπλασιασμό του φορολογικού συντελεστή από 13% σε 26%.

Στον ΟΓΑ, ενάντια στην ασφαλιστική ληστεία που συντελείται με τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, σταδιακά μέχρι το 2022, και τη μείωση των συντάξεων κατά 60% σε όσους συνταξιούχους αναγκάζονται να καλλιεργούν, αφού δεν μπορούν να ζήσουν με την εξευτελιστική σύνταξη του ΟΓΑ.

Στον ΕΛΓΑ, για να καταγγελθεί η άρνηση του Οργανισμού, με εντολή της κυβέρνησης, ν’ αποζημιώσει δεκάδες χιλιάδες αγρότες σ’ όλη τη χώρα για τις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν η παραγωγή τους και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από αντίξοα καιρικά και άλλα φαινόμενα (παγετός, χαλάζι, πλημμύρες, πυρκαγιές κ.λπ.), καθώς και αρρώστιες.

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ, για τους αποκλεισμούς από τις επιδοτήσεις – ενισχύσεις δεκάδων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι 76.000 δικαιούχοι δεν πήραν την προκαταβολή του 70% της βασικής ενίσχυσης που δόθηκε πριν από λίγες μέρες, ενώ υπολογίζεται ότι αποκλείονται από τις επιδοτήσεις – ενισχύσεις πάνω από 250.000 μικροκληρούχοι και μικροκαλλιεργητές.

Στις τράπεζες, για τα «κόκκινα» δάνεια και τις απειλές που εκτοξεύονται εναντίον των αγροτών για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών.

Στη ΔΕΗ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, που μαζί με την κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου, την αύξηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια στο 24

Στη συμμαχία με το ταξικό εργατικό κίνημα η δύναμη και η προοπτική

 Όπως, επίσης, αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, οι αγρότες θα έχουν ενεργό συμμετοχή στις εργατικές και άλλες λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται, όπως στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη, στις άλλες κινητοποιήσεις ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα, καθώς η συμμαχία του οργανωμένου αγροτικού κινήματος με το ταξικό εργατικό κίνημα και το αγωνιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων, της σπουδάζουσας νεολαίας και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος