FOLLOW US: facebook twitter

Στο Τατάνειο η εκπληκτική έκθεση Ελληνικής παραδοσιακής ενδυμασίας

Ημερομηνία: 20-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

tataneio-ekthesii-ellinikh-paradosiakh-endumasia3

Από χθες έως και τις 23 Δεκέμβρη στην Αμαλιάδα – Ξενάγηση για το κοινό και εκπαιδευτικά προγράμματα

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογος Γαστούνης & Περιχώρων «Η Αρχαία Ήλις

Στην οικία Τατάνη στην Αμαλιάδα, μεταφέρθηκε από χθες όπου έγιναν και το απόγευμα και τα εγκαίνια, η εξαιρετική έκθεση Ελληνικής Παραδοσιακής Ενδυμασίας, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαστούνης & Περιχώρων «Η Αρχαία Ήλις», μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού – CID( Υπό την αιγίδα της UNESCO). Η έκθεση την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στη Γαστούνη όπου και παρέμεινε ανοιχτή για μια εβδομάδα και τώρα στα πλαίσια του 26ου Φεστιβάλ Αρχαίας ΄Ηλιδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας, μεταφέρθηκε στο Τατάνειο όπου το υπέροχο αυτό νεοκλασικό της Αμαλιάδας φιλοξενεί από τις αρχές του φθνιοπώρου εκδηλώσεις τέχνης, πολιτισμού και γραμμάτων και θα παραμείνει εκεί ως την προπαραμονή των Χριστουγέννων, 23 Δεκέμβρη.

tataneio-ekthesii-ellinikh-paradosiakh-endumasia4

Η έκθεση θέτει στο επίκεντρο τους μαθητές όλων των ηλικιών καθώς και το ευρύ κοινό με σκοπό να γνωρίσουν τον λαϊκό πολιτισμό και πτυχές της καθημερινότητας, μέσω της παραδοσιακής φορεσιάς, των παλαιών όπλων & κοσμημάτων αλλά και των παραδοσιακών αντικειμένων. Τα εκθέματα είναι εκπληκτικά, υπέροχες ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες που έκλεψαν τις εντυπώσεις στη Γαστούνη, αλλά και άλλα παραδοσιακά εκθέματα όπως την συλλογή παλαιών όπλων και κοσμημάτων και η έκθεση αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τον κόσμο αλλά και για τα παιδιά, να γνωρίσουν την πολιτιστική μας παράδοση και κληρονομιά. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαστούνης & Περιχώρων «Η Αρχαία Ήλις, έχει κάνει μια πολύ ωραία δουλειά με την συγκέντρωση των σπάνιων αυτών εκθεμάτων αλλά και το στήσιμο της έκθεσης.

tataneio-ekthesii-ellinikh-paradosiakh-endumasia2

Να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιείται πρωινές ώρες από την 20/12/2016 έως και την 23/12/2016. Το ευρύ κοινό, θα έχει την δυνατότητα να ξεναγηθεί στους χώρους της έκθεσης το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα τις ώρες 10:00 έως 14:00 και 17:00 έως 20:00.

tataneio-ekthesi-ellinikh-paradosiakh-endumasia1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος