FOLLOW US: facebook twitter

Τριήμερο σεμινάριο με θέμα την Αειφορία για εκπαιδευτικούς στο ΚΠΕ Κρεστένων

Ημερομηνία: 20-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

kpa-krestenon3mero-seminario2

Γνωριμία με το παράκτιο οικοσύστημα της Ηλείας

Με την συμμετοχή 48 συνολικά εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τους νομούς Ηλείας, Αρκαδίας, Αχαίας και Λακωνίας, εκ των οποίων οι 36 ήταν από την Ηλεία, πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων, το διάστημα 16 έως 18 Δεκεμβρίου, το τριήμερο Εισαγωγικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών με κεντρικό θέμα την παράκτια ζώνη. Το σεμινάριο έγινε στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Κρέστενα στο θεωρητικό του επίπεδο, ενώ περιελάμβανε και εξόρμηση στη φύση για το πρακτικό μέρος, σε Καϊάφα, Άγιο Ανδρέα και Κατάκολο, όπου οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί αποκόμισαν μια εξαιρετική εμπειρία ανακαλύπτοντας τις ομορφιές μέρους της παράκτιας ζώνης της Ηλείας.

kpa-krestenon3mero-seminario4

Η έναρξη του σεμιναρίου έγινε την Παρασκευή το απόγευμα στο ΚΠΕ Κρεστένων, με κεντρικό θέμα την εισαγωγή στη θεωρία και μεθοδολογία της Εκπαίδευσης για την Αειφορία: το παράδειγμα του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος».

kpa-krestenon-3mero-seminario1

Ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Κρεστένων κ. Πέτρος Γαβράς, παρουσίασε τις δράσεις του ΚΠΕ και εν συνεχεία η Δρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ. Παρασκευή Βασάλα αναφέρθηκε στο θέμα «Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την αειφορία» και ακολούθησε από την ίδια βιωματικό σεμινάριο για το παράκτιο οικοσύστημα, ενώ η αναπληρώτρια υπεύθυνη του ΚΠΕ Κρεστένων κ. Αγγελική Τσούρα ανέπτυξε «Η διαχρονική αλληλεπίδραση φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος στην παράκτια ζώνη του Κυπαρισσιακού. Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με παιχνίδια γνωριμίας- επικοινωνίας και την συγκρότηση ομάδων από το μέλος Π.Ο του ΚΠΕ κ. Μαρία Σχοινά.

kpa-krestenon3mero-seminario5

Οι δύο επόμενες ημέρες του σεμιναρίου, κύλησαν με θεωρητικά θέματα και βιωματικά εργαστήρια εντός του ΚΠΕ και εκτός, με πρώτο την μελέτη πεδίου « «Κυπαρισσιακός κόλπος: από τον Καϊάφα στο ακρωτήριο Κατακόλου», όπου οι εκπαιδευτικοί μετέβησαν στον Καϊάφα, στον Άγιο Αντρέα και στο Κατάκολο όπου μελέτησαν στοιχεία της παράκτιας ζώνης της Ηλείας και επέστρεψαν το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ για να ακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια με θέμα «  «Διδακτικές τεχνικές στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» από την κ.  Παρασκευή Βασάλα.

kpa-krestenon3mero-seminario3

Η τελευταία μέρα του σεμιναρίου έληξε με τον σχεδιασμό προγράμματος, πρότζεκτ περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και παρουσιάστηκαν τα εργαστήρια και τα αποτελέσματά τους.

Το ΚΠΕ το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει τις περιβαλλοντικές του δράσεις με ανάλογα προγράμματα.

kpa-krestenon3mero-seminario7

kpa-krestenon3mero-seminario6


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος