FOLLOW US: facebook twitter

Στα «κάγκελα» ο ΤΟΕΒ Μυρτουντίων με τον ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού

Ημερομηνία: 06-08-2018 | Συντάκτης:

Σκληρή ανακοίνωση Παλαιολόγου – Ζητά παρέμβαση της Π.Ε. Ηλείας και της Περιφέρειας για την διακοπή της άρδευσης στον Κάμπο λόγω της επίσχεσης εργασίας εργαζομένων του ΓΟΕΒ

Η επίσχεση εργασίας, των εργαζομένων του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού που έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή της άρδευσης στον κάμπο, σε μια κρίσιμη περίοδο είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων με τον κεντρικό οργανισμό.

Η κόντρα Παλαιολόγου – Φάμελου είναι έντονη εδώ και καιρό και η επιστολή – ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων δείχνει πως τα πράγματα πάνε στα άκρα. Ζητείται η παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και της Π.Ε. Ηλείας και γίνονται καταγγελίες για τους απολογισμούς και ισολογισμούς που δεν έχουν συνταχθεί στον ΓΟΕΒ τα τελευταία έτη. Ζητείται απο την εποπτεύουσα αρχή να λειτουργήσει εύρυθμα ο οργανισμός και να γίνει έλεγχος νομιμότητας των αποφάσεων του ΔΣ.

Η επιστολή της διοίκησης του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων

Σας γνωρίζουμε ότι καθημερινά ο ΓΟΕΒ Π/Α ουσιαστικά μας εκβιάζει προκειμένου του καταβάλλουμε εισφορές τις οποίες δεν προκύπτει από κάπου ότι πρέπει να καταβάλλουμε. Ως γνωρίζετε επανειλημμένως έχουμε ζητήσει με πληθώρα εγγράφων μας παραστατικά, πρακτικά επιτροπών, δελτία βλαβών καθώς και τα αποτελέσματα χρήσεως κάθε έτους του Γ.Ο.Ε.Β. Π/Α .

Ως γνωρίζετε επίσης η απολογισμοί και οι ισολογισμοί του οργανισμού αυτού έχουν συνταχθεί μετά την παρέλευση πολλών ετών από την λήξη του διαχειριστικού έτους που αφορούν.

Τόσο οι προϋπολογισμοί τους όσο και οι απολογισμοί τους, όσοι συντάχθηκαν ετεροχρονισμένα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα , δεν συνοδεύονται από σχετικές τεχνικές εκθέσεις και λοιπά έγγραφα που να αποδεικνύουν τις δαπάνες που έλαβαν χώρα και τις αντίστοιχες εισφορές που μας επιβάλλουν.

Συγκεκριμένα τη 01/08/2018 μας απέστειλε σε ορθή επανάληψη τον απολογισμό του έτους 2015 από τον οποίο δεν προκύπτει τι έχουν καταβάλλει οι ΤΟΕΒ ώστε να γνωρίζουμε τι έχει καταβάλλει ο καθένας μας αναλογικά, αν τα ποσά που κατεβάλλαμε επαρκούσαν για τις δαπάνες του ΓΟΕΒ του συγκεκριμένου έτους ή και αν ακόμα κατεβάλλαμε παραπάνω από τις δαπάνες που έγιναν . Κατά του άνω απολογισμού έχουμε ασκήσει ένσταση ενώπιον σας η οποία εκκρεμεί.

Επίσης κατά καιρούς νομίμως και εμπροθέσμως έχουμε υποβάλλει ενστάσεις κατά των προϋπολογισμών του άνω οργανισμού. Μάλιστα από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο τελευταίος προϋπολογισμός του ΓΟΕΒ (2018) δεν έχει εγκριθεί από την υπηρεσία σας, όπως δεν έχει εγκριθεί και ο απολογισμός του έτους 2015 ενώ για τα έτη 2016 και 2017 μέχρι σήμερα παρανόμως δεν έχουν συνταχθεί ισολογισμοί απολογισμοί , αποτελέσματα χρήσεως του άνω οργανισμού.

Τέλος , όπως πληροφορηθήκαμε ο άνω οργανισμός με συνοπτικές και παράνομες διαδικασίες χωρίς να προβλέπεται στον προϋπολογισμό του έχει προκηρύξει την πλήρωση έξι θέσεων αορίστου χρόνου με σκοπό την Δευτέρα 06/08/2018 να συνεδριάσει το Δ.Σ. προκειμένου να προσλάβει τους ενδιαφερομένους , τους οποίους όμως θα πληρώνουν οι ΤΟΕΒ . Σε αυτές τις εποχές της οικονομικής κρίσης ο άνω οργανισμός κατά την γνώμη μας δεν μπορεί να προσλαμβάνει προσωπικό αορίστου χρόνου και μάλιστα τόσα άτομα που αποτελούν το διπλάσιο προσωπικό από αυτό που ήδη έχει της κατηγορίας αορίστου χρόνου.

Απασχολεί δηλαδή από όσο γνωρίζουμε 9 υπαλλήλους αορίστου χρόνου, και μέσα σε μία αρδευτική περίοδο, την φετινή, θέλει να προσλάβει άλλους έξι τους οποίους όμως θα πληρώνουμε εμείς. Άλλωστε είναι βέβαιο ότι δεν έχει τις απαιτούμενες από τον νόμο αποχωρήσεις προσωπικού τα τελευταία έτη για να μπορεί να προσλάβει αυτόν τον αριθμό προσωπικού αορίστου χρόνου. Επειδή δεν γίνεται καθημερινά ο ΓΟΕΒ να αιτείται χρήματα τα οποία να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν, να μην πληρώνει μισθοδοσία του προσωπικού στην συνέχεια να ξαναζητά χρήματα, να καταθέτουμε εκ νέου χρήματα και παρόλο αυτά να γίνεται επίσχεση εργασίας, να κλείνουν παράνομα το νερό από το φράγμα Πηνειού και οι καλλιέργειες να κινδυνεύουν και αυτό επιλεκτικά δηλαδή σε μερικούς μόνο ΤΟΕΒ .

Επειδή αν δεν μας χορηγηθούν τα παραστατικά που κατά καιρούς έχουμε αιτηθεί , δεν αναγνωρίζουμε καμία οφειλή μας στον ΓΟΕΒ διότι είμαστε υπόλογοι στα μέλη μας , επειδή με τον τρόπο αυτό δεν δύναται να λειτουργήσει το συλλογικό αρδευτικό δίκτυο ,

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

και με την ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματος του οργανισμού μας σας γνωστοποιούμε για άλλη μία φορά τα παραπάνω και παρακαλούμε ως εποπτεύουσα του άνω οργανισμού υπηρεσία να ενεργήσετε ότι από τα καθήκοντά σας επιβάλλεται προκειμένου λυθούν το θέματα που καθημερινά δημιουργεί ο άνω οργανισμός και λειτουργήσει εύρυθμα το αρδευτικό δίκτυο.

Επίσης , παρακαλούμε να ελέγξετε την νομιμότητα των πράξεων και αποφάσεων του Δ.Σ. για τα παραπάνω θέματα και τέλος να μας γνωρίσετε εάν η επίσχεση εργασίας που έγινε σήμερα 03/08/2018 , από τους εργαζομένους του ΓΟΕΒ αφορά ολόκληρο το δίκτυο του ΓΟΕΒ ή μόνο επιλεκτικά κάποιων ΤΟΕΒ που αντιδρούν στις πρακτικές του ΓΟΕΒ , της διευθύντριας και της διοίκησής του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος