FOLLOW US: facebook twitter

Στάθης Καννής: «Μποτιλιαρισμένη» πόλη

Ημερομηνία: 18-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η έλλειψη σχεδίου και η προχειρότητα της δημοτικής αρχής Πύργου αναδείχθηκε με τον πιο γλαφυρό τρόπο στην περίπτωση των φαναριών που λειτούργησαν αιφνιδιαστικά στο κέντρο της πόλης.

Χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς καμία τεκμηριωμένη κυκλοφοριακή μελέτη, ο απερχόμενος δήμαρχος Πύργου αποφάσισε να βάλει σε λειτουργία τα μισά φανάρια της πόλης, για να πείσει τους δημότες ότι κάνει κάτι για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Το αποτέλεσμα, φυσικά, είναι ίδιο με την πολιτική που εφαρμόζει εδώ και τέσσερα χρόνια: Χάος. Το μποτιλιάρισμα είναι διαρκές στη Μανωλοπούλου και στην Κοκκίνου, ταλαιπωρώντας οδηγούς και πεζούς και αυξάνονταςτην περιβαλλοντική μόλυνση.

Κι αν για τον δήμαρχο που έβαλε σκουπίδια δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο η περιβαλλοντική επιβάρυνση είναι τίτλος τιμής, για μας και για τους πολίτες του Πύργου είναι εφιάλτης που πάνω του χτίστηκαν πολιτικές καριέρες και ανήκει στο παρελθόν.

Η πόλη οφείλει να βαδίσει στα ευρωπαϊκά πρότυπα ρύθμισης της κυκλοφορίας, τα οποία προβλέπουν ελάχιστα φανάρια και περισσότερους κόμβους, ώστε η ροή οχημάτων να είναι διαρκής και να μειώνονται οι εκπομπές ρύπων από τις ατελείωτες «ουρές».

Δεσμεύομαι -και καλώ όλους τους συνυποψηφίους μου να δεσμευτούν- να προκηρύξω ανοιχτό διαγωνισμό για την εκπόνηση ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης, η οποία θα εφαρμοστεί μόνο έπειτα από ευρύ διάλογο και με αυξημένη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

Τον Μάιο του 2019 αλλάζουμε σελίδα, με μοναδική προτεραιότητα την πρόοδο για τον Πύργο και τους δημότες του.

 

Στάθης Καννής,

Δικηγόρος

Υποψήφιος δήμαρχος Πύργου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος