FOLLOW US: facebook twitter

Δήμαρχος Πύργου για μελέτη ΣΧΟΟΑΠ: «Εφαλτήριο για την προσέλκυση επενδύσεων»-Σε δημόσια διαβούλευση η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Ημερομηνία: 18-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε από χθες η δημοτική αρχή Πύργου, την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) στα πλαίσια της μελέτης «Τροποποίηση και επέκταση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Πύργου – Μελέτη Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.».

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου, οι προσπάθειες, που καταβλήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή, οδήγησαν στην επίλυση όλων των εξωγενών παραγόντων, που καθυστέρησαν επί μακρόν την ολοκλήρωση του σημαντικότερου έργου, που θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας. «Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία θα διαρκέσει 45 ημέρες από την παραλαβή του φακέλου, θα γίνει εφικτή η ολοκλήρωση της μελέτης και θα οδηγήσει στην έκδοση ΦΕΚ, που θα αποτελέσει τη βάση για την οργανωμένη ανάπτυξη χρήσεων γης. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου στη περιοχή μας, θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την προσέλκυση επενδύσεων, που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία του Δήμου».

Η Διευθύντρια Προγραμματισμού  Σοφία Γούργουρα επισήμανε ότι στη συνέχεια του ελέγχου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Πύργου από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο δήμος στα πλαίσια της διαβούλευσης προχώρησε στην ανάρτηση της μελέτης στην ιστοσελίδα του, τονίζοντας πως αρμόδιος για την παροχή πληροφοριών και κάθε διευκρίνιση είναι ο Αναστάσιος Βαμβακάς.

Όπως σημείωσε ο κ. Βαμβακάς, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Πύργου όλα τα αρχεία της ΣΜΠΕ τα οποία μπορεί οποιοσδήποτε να  μπει και να ενημερωθεί και από την Παρασκευή 19/10 έως 18/11/2018 μπορούν να καταθέτουν παρατηρήσεις σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του ΣΧΟΟΑΠ. « Όλα τα αρχεία θα αποσταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου για να συνεχιστεί η διαδικασία έγκρισης των ΣΧΟΟΑΠ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος