FOLLOW US: facebook twitter

Σκόπια: Διαφωνούμε αλλά αισιοδοξούμε

Ημερομηνία: 20-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Απάντηση στην Ελληνική πρόταση για την ονομασία της ΠΓΔΜ απέστειλε η γειτονική χώρα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ να δηλώνει πως υπάρχουν διαφορές αλλά και να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο ζήτημα. Στα Σκόπια το απόγευμα της Πέμπτης, ο Νίκος Κοτζιάς.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επιβεβαίωσε πως η χώρα του έλαβε το σχέδιο συμφωνίας της Ελλάδας και πως απέστειλε τις δικές της προτάσεις στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον Ζόραν Ζάεφ, η ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να αποτελέσει εργαλείο που θα βοηθήσει και δεν θα δυσχεράνει τη συνέχιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Σε δηλώσεις για το ίδιο θέμα προέβη και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Ο Ντιμιτρόφ υποστήριξε ότι υπάρχουν διαφορές στις θέσεις των δύο χωρών, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι εάν σκοπός είναι να βρεθεί μία βιώσιμη και αξιοπρεπής λύση για την υπέρβαση της διαφοράς σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, η οποία θα περιέχει σαφή διαχωρισμό μεταξύ της χώρας μας, της “Μακεδονίας” και της περιοχής της ελληνικής Μακεδονίας, τότε αυτό είναι δυνατό να επιτευχθεί» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Οι δηλώσεις των δύο κυβερνητικών αξιωματούχων έρχονται λίγα 24ωρα πριν από την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, στη ΠΓΔΜ. Ο Νίκος Κοτζιάς θα μεταβεί στα Σκόπια το απόγευμα της Πέμπτης, για διήμερη επίσκεψη με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ να αναφέρει πως αναμένει με ανυπομονησία την επίσκεψη του Έλληνα ομολόγου του.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στη Βιέννη, (υπό την αιγίδα του ΟΗΕ) στις 30 Μαρτίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος