FOLLOW US: facebook twitter

Ποδαρικό γένους αρσενικού!: Έλευση του 2018 με τρεις γεννήσεις στην Ηλεία

Ημερομηνία: 03-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με το δεξί μπήκε στις γεννήσεις στην Ηλεία το 2018. Με την έλευση του νέου έτους ήρθε και το πρώτο παιδί – σύμφωνα με πληροφορίες πρώτο στην Ελλάδα.

Στη Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου στις 00:34 γεννήθηκε το πρώτο παιδί, ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους 3.140 γραμμ. με καισαρική. Ήταν άλλη μια πρωτιά στην Ηλεία για τον μαιευτήρα Σπύρο Δημητρακόπουλο που μαζί με τον συνάδελφό του Γιώργο Ασημακόπουλο ανέλαβαν τη γέννα.

Πρόκειται για τον τέταρτο γιο του Δημήτρη Μπάλα και της Παναγιώτας Φωτοπούλου από τη Γαστούνη, που δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους όχι τόσο για την πρωτιά, αλλά για το υγιέστατο αγοράκι τους. Η γέννα ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη, αλλά «έσπασαν» τα νερά και έτσι ο τέταρτος γιος της οικογένειας, ο Βασίλης όπως θα τον ονομάσουν, ήρθε με την έλευση του νέου έτους…

«Αγοράκι είναι φέτος το πρώτο παιδί του χρόνου ενώ ακολούθησαν ακόμα δυο μωράκια, ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι…» δήλωσε ο Μαιευτήρας Γυναικολόγος Σπύρος Δημητρακόπουλος που κλήθηκε λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου να προχωρήσει σε καισαρική τομή μαζί με τον συνάδελφο του Επικουρικό Γιώργο Ασημακόπουλο. «Δεν εφημέρευα ωστόσο ενημερώθηκα ότι έσπασαν τα νερά και έσπευσα στο Νοσοκομείο. Στις 12.34 ήρθε στο κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, το πρώτο παιδί της χρονιάς ενώ ακολούθησαν ακόμα δυο μωράκια. Στις 10.36 το πρωί πάλι με καισαρική ένα κοριτσάκι βάρους 3.090 κιλών της οικογένειας τη κ. Στεφανίας Δρακοπούλου και λίγο αργότερα με φυσιολογικό τοκετό ένα αγοράκι. Χαιρόμαστε πολύ για τις πρώτες γεννήσεις της χρονιάς, πρέπει όμως να πούμε, ότι η Μαιευτική του Νοσοκομείου Πύργου αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, σε γιατρούς ειδικευμένους και ειδικευόμενους αλλά και σε μαίες. Βιώνουμε μια από τις δυσκολότερες στιγμές σε μια κλινική που λειτουργεί 30 μέρες το μήνα όταν στο παρελθόν εφημερεύαμε με περισσότερο προσωπικό 21 μέρες το μήνα…».

Ως το καλύτερο δώρο για τη νέα χρονιά, χαρακτήρισαν την έλευση του μωρού τους, του τέταρτου γιού τους, η Παναγιώτα Φωτοπούλου και ο Δημήτρης Μπάλας. «Αισθάνομαι πολύ όμορφα και είμαι πολύ χαρούμενη για την έκπληξη που μας επεφύλασσε το μωράκι μας, ο Βασίλης όπως θα τον ονομάσουμε. Είχαμε προγραμματίσει καισαρική για την Τετάρτη ωστόσο παραμονή της Πρωτοχρονιάς το βράδυ έσπασαν τα νερά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και τα τρία ακόμα αγοράκια μας, ο Χαράλαμπος, ο Νίκος και ο Παναγιώτης, περιμένουν πως και πως την επιστροφή μας στο σπίτι για να δουν το αδελφάκι τους!».

Ακόμα δυο μωρά

Το πρωί στις 10:35 της Πρωτοχρονιάς ήρθε στον κόσμο και το δεύτερο παιδί του 2018 για την Ηλεία. Πρόκειται για ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 3.090 γραμμ.

Είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που το πρώτο παιδί του νέου έτους έρχεται νωρίς – νωρίς, αλλά έχει και δεύτερα και τρίτα γεννητούρια την ίδια ημέρα ο νομός.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που παρουσιάζουν το πρώτο μωρό του έτους να γεννήθηκε στην Κρήτη στις δύο τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, φαίνεται πως την πρωτιά την πήρε η Ηλεία, καθώς όπως προαναφέραμε το πρώτο παιδί γεννήθηκε μόλις 34 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα… Σύμφωνα με ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, πρώτο μωρό του έτους εκεί γεννήθηκε στις 12:45, ενώ στην Πάτρα το πρώτο μωρό γεννήθηκε στις 9 το πρωί..

Γιάννης Σπυρούνης- Κική Κολοβέρου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος