FOLLOW US: facebook twitter

Δούρειος τύπος: Μια Οδύσσεια στο φανταστικό…

Ημερομηνία: 03-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Το 2017 ήταν η χρονιά κατά την οποία το Alfa Zero της Google έμαθε μέσα σε τέσσερις ώρες να παίζει καλύτερα από τον καθένα στον πλανήτη το «σκάκι των Σαμουράι».

Εμάς μας πήρε οκτώ χρόνια και κάτι μήνες υπόλοιπα για να φθάσουμε στων μνημονίων την έξοδο και ακόμα δεν ξέρουμε αν οδηγεί σε… διέξοδο.

Τόσα τα χρέη και οι δόσεις, τα χαράτσια και οι φόροι, καταπλακωμένοι από ποσά είναι λογικό ο καθένας να παραπατά. Στο παιχνίδι με τα χρέη η κουβέντα παραπαίει. Οι απαισιόδοξες προβλέψεις τσακώνονται με τις ρεαλιστικές υποθέσεις και οδηγούν σε συμπεράσματα επιστημονικής φαντασίας. Ένα σενάριο προβλέπει ότι ορισμένα δάνεια δεν θα αποπληρωθούν πριν το δυο χιλιάδες εκατό. Μια Οδύσσεια στο φανταστικό. Όμως, εμάς δεν μας αφορά. Άλλοι πληρώνουν και θα πληρώνουν σε βάθος χρόνου και μετά πόνου. Ώσπου η γη να μην γυρίζει πια, ώσπου ο χρόνος να ξεχαστεί, ώσπου ο Όμηρος ν’ αναστηθεί και νέα έπη να σκαρφιστεί.

Ας μη διεκδικήσει λοιπόν κανείς τα εύσημα για την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς. Η «βρώμικη δουλειά» δεν δικαιολογεί ανεμελιά. Αυτής της χώρας οι κολασμένοι θα αργήσουν πολύ να βρουν γιατρειά…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος