FOLLOW US: facebook twitter

Πανσέληνος στην Αρχαία Ήλιδα με τα «Χρώματα της Ήλιδας»: Νύχτα μαγική και ονειρεμένη!

Ημερομηνία: 28-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Μια ακόμα μαγική βραδιά, υπό το φως της Πανσελήνου χάρισε σε όλους όσους βρέθηκαν στο αίθριο του Μουσείου της Αρχαίας Ήλιδας, η Ορχήστρα «Τα Χρώματα της Ήλιδας», με το μεγάλο αφιέρωμά της στον Βασίλη Τσιτσάνη «Ό,τι κι αν πω δεν σε ξεχνώ».

Με την εκπληκτική αυτή εκδήλωση, που έγινε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας ολοκληρώθηκε ο επιτυχημένος κύκλος των φετινών εκδηλώσεων του 28ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.

Στην ατμοσφαιρική αυτή βραδιά, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να τραγουδήσουν μαζί με την Ορχήστρα, γνωστά και αγαπημένα λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια μιας μεγάλης εποχής που ξεκινά από τον πόλεμο του ’40 έως και την δεκαετία ’70 , του μεγαλύτερου έλληνα δημιουργού του λαϊκού τραγουδιού και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Βασίλη Τσιτσάνη, τραγουδισμένα από την Χαρά Σκουλαρίκου και τον Γιώργο Αδαμόπουλο, δύο ξεχωριστές φωνές με ιδιαίτερο ηχόχρωμα που ξεσήκωσαν τον κόσμο με τις ερμηνείες τους. Οι θεατές δεν άργησαν να μπουν στο «κλίμα» που δημιούργησε η Ορχήστρα και όλος μαζί ο κόσμος σιγοτραγουδούσε γνωστά κι αξέχαστα αγαπημένα τραγούδια.  «Νύχτες μαγικές κι ονειρεμένες», «Ό,τι κι αν πως δεν σε ξεχνώ», «μες την πολύ σκοτούρα μου», η «Αρχόντισσα»,  «Συννεφιασμένη Κυριακή», «η Αχάριστη», «Χωρίσαμε ένα δειλινό» και δεκάδες άλλα τραγούδια σε ένα γεμάτο πρόγραμμα.

Στα «Χρώματα της Ήλιδας» πέραν των δύο ερμηνευτών, συμμετείχαν οι Παύλος Αυγερινόπουλος, Θανάσης Πουλακίδας & Στάθης Δεββές στα μπουζούκια, Νίκος Στεφανίδης& Τασία Κωστοβασίλη στις κιθάρες, Δημήτρης Μαλεβίτης: μπάσο, Διονύσης Καραμάνης: βιολί, Δημήτρης Πανδής& Παναγιώτης Καψάσκης: κρουστά. Στο πιάνο όπως πάντα ο Γιώργος Γκιντζίρης που είχε και την ενορχήστρωση, επιμέλεια προγράμματος & καλλιτεχνική διεύθυνση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος