FOLLOW US: facebook twitter

Πέφτουν οι υπογραφές για το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Ημερομηνία: 26-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ένα βήμα πριν τη δημοπράτηση – Περνά σήμερα στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας

Το μεσημέρι της Τετάρτης θα πέσουν οι υπογραφές για την παραχώρηση του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων από την ΕΟΕ στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Πρόκειται για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των δύο φορέων για την ουσιαστική επαναλειτουργία του μουσείου μετά από μία μακρά περίοδο που παραμένει κλειστό.

Από το 2010 και για λόγους ασφαλείας το μουσείο έκλεισε και έκτοτε έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες για να ανοίξει και πάλι. Οι προτάσεις που κατά καιρούς τέθηκαν ήταν πολλές για τον τρόπο επαναλειτουργίας του, όμως πλέον βρέθηκε η πιο σωστή λύση. Βάσει της υπάρχουσας μελέτης για την αναδιάταξη του χώρου του μουσείου και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, το έργο θα ενταχθεί στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ.

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης θα προχωρήσει ο φάκελος του έργου προς ένταξη από τη Διαχειριστική Αρχή και με έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης υπολογίζεται πως δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην ανάδειξη του αναδόχου, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν και οι εργασίες. Σήμερα το μεσημέρι στη μια στο δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζάς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, θα υπογράψουν την σύμβαση παρουσία συνεργατών τους και έτσι θα ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την επαναλειτουργία του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Ολυμπίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος