FOLLOW US: facebook twitter

Εντερλέζι στην Αμαλιάδα: Εντυπωσιακή και φέτος η γιορτή των Ρομά της συνοικίας Παπακαυκά

Ημερομηνία: 26-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Με μια εντυπωσιακή γιορτή, οι Ρομά της συνοικίας Παπακαυκά Αμαλιάδας, τίμησαν τον προστάτη των τσιγγάνων, Άγιο Γεώργιο που φέτος αποφασίστηκε να γίνει ανήμερα της γιορτής και όχι την Δευτέρα του Πάσχα.

Ανήμερα του εορτασμού λοιπόν, πραγματοποιήθηκε για ακόμα μια χρονιά,  με μεγάλη επιτυχία, η γιορτή θεσμός «Εντερλέζι» η οποία πραγματοποιήθηκε στη γειτονιά με τους κατοίκους να γλεντούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Υπεύθυνοι της εκδήλωσης ήταν ο Γιώργος Δρούσκας και ο Γιώργος Μπατζαλής με την αμέριστη στήριξη του Δήμου Ήλιδας.

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό καθώς όσοι βρέθηκαν στο Εντερλέζι έζησαν ένα πραγματικό τσιγγάνικο γλέντι με το έθιμο «του ψωμιού» που έφεραν από την Κωνσταντινούπολη το 1922 οι παππούδες τους, να έχει την τιμητική του. Το έθιμο διατηρείται πολλούς αιώνες και η συνοικία τσιγγάνων Παπακαυκά αναδεικνύει ένα άλλο μοντέλο τσιγγάνων που σέβονται το νόμο και την συμβίωση με τους υπόλοιπους πολίτες.

Στην υπέροχη γιορτή, συμμετείχαν οικογένειες Ρομά από την Κάτω Αχαΐα, τη Νέα Ιωνία Βόλου ακόμα και από το Ηράκλειο Κρήτης που έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα.

Ένα ακόμα Εντερλέζι από τους Ρομά του Παπακαυκά που προσέφεραν απλόχερα στιγμές από το δικό τους πολιτισμό. Από ανθρώπους που ζουν τόσο κοντά αλλά ταυτόχρονα και τόσο μακριά μας…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος