FOLLOW US: facebook twitter

Οι κορυφαίοι στο διαγωνισμό για το λιμάνι Κυλλήνης

Ημερομηνία: 03-11-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”43800″ img_size=”full”][vc_column_text]Μεγάλο το ενδιαφέρον εταιριών του χώρου για το πρόγραμμα ELEMED

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο διαγωνισμός για την κατασκευή και εγκατάσταση της  πρώτης υποδομής ηλεκτροδότησης πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Λιμάνι της Κυλλήνης. Πρόκειται για την εφαρμογή του γνωστού προγράμματος ELEMD που παρουσιάστηκε μέσα στο περασμένο καλοκαίρι επίσημα και στα Λεχαινά. Στόχος είναι η προώθηση της χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας ως ναυτιλιακό καύσιμο, με σκοπό να μειωθεί σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ναυτιλίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υλοποιεί μελέτες για την εγκατάσταση υποδομών ηλεκτροδότησης ελλιμενισμένων πλοίων σε τρεις χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Σλοβενία) και σε τέσσερα λιμάνια κατά μήκος του Νότιο-Ανατολικού θαλάσσιου διαδρόμου (Κόπερ, Κυλλήνη, Πειραιάς, Λεμεσός), περιορίζοντας δραστικά τον θόρυβο και τους αέριους ρύπους, ιδιαίτερα στις αστικές περιοχές πλησίον των λιμένων.

Ο διαγωνισμός «άνοιξε» πριν μερικές ημέρες και ήδη μεγάλα ονόματα του χώρου έχουν εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον. Καταληκτική ημερομηνία για το διαγωνισμό είναι η 23η Νοεμβρίου, οπότε και θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών, για το έργο προϋπολογισμού ύψους 576.000 ευρώ. Είναι ένα πιλοτικό έργο για την Ανατολική Μεσόγειο και για αυτό ακριβώς μαγνητίζει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και φέρνει την Κυλλήνη στο επίκεντρο των εξελίξεων της ναυτιλίας.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot