FOLLOW US: facebook twitter

Επικίνδυνα ξεχασμένα βλήματα στα Δικαστήρια του Πύργου

Ημερομηνία: 03-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Εκκενώθηκε το κτίριο μετά από οργανωμένη επιχείρηση Στρατού, ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ

Η εντολή εκκαθάρισης πειστηρίων από παρελθούσες υποθέσεις στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη για τους εμπλεκόμενους. Εντόπισαν επικίνδυνο πολεμικό υλικό που βρισκόταν  ξεχασμένο για δεκαετίες, σε αποθήκη δίπλα στην αίθουσα του Πλημμελειοδικείου και που ευτυχώς αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα και χωρίς δυσάρεστες συνέπειες…

Σύμφωνα με πληροφορίες το πολεμικό υλικό που βρέθηκε σε αποθήκη ήταν τρία βλήματα, τα οποία με την πάροδο του χρόνου διαβρώθηκαν. Το γεγονός αυτό κατέστησε τα βλήματα ιδιαιτέρως επικίνδυνα και ήταν εύκολο να υπάρξει έκρηξη, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι Αρχές ενημέρωσαν την αρμόδια υπηρεσία του Στρατού που έφτασε άμεσα με κλιμάκιο πυροτεχνουργών από την Κόρινθο. Οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, πυροσβεστών και διασωστών του ΕΚΑΒ, για παν ενδεχόμενο, προκειμένου να εξουδετερωθεί το πολεμικό υλικό και να μην αποτελεί κίνδυνο.

Μετά το πρόσφατο περιστατικό με την μεταφορά ανάλογων πειστηρίων στα Δικαστήρια της Πάτρας με τραυματισμό εργαζόμενου στην καθαριότητα, στην περίπτωση του Πύργου, ελήφθησαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ώστε να μην κινδυνέψουν οι πολίτες και οι εργαζόμενοι στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου. Για αρκετή ώρα το Δικαστικό Μέγαρο εκκενώθηκε έως ότου αργά το μεσημέρι, ολοκληρωθεί επιτυχώς η επιχείρηση εξουδετέρωσης του επικίνδυνου πολεμικού υλικού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος