FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά η εκδίκαση των ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες στα τέλη του μήνα: 8.542 αντιρρήσεις κατατέθηκαν στην Ηλεία

Ημερομηνία: 15-01-2018 | Συντάκτης:

Από τέλη Ιανουαρίου (26/1) αναµένεται να ξεκινήσουν τις εργασίες τους οι Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠΕΑ), οι οποίες θα έχουν στη διάθεσή τους τέσσερις µήνες, µε δυνατότητα επιπλέον δύο µηνών σε περίπτωση που χρειαστεί, προκειµένου να εκδικάσουν τις ενστάσεις επί των δασικών χαρτών. Συνολικά, έχουν συσταθεί στη χώρα 110 Επιτροπές, ενώ θα συσταθεί και άλλη µία βοηθητική στη Διεύθυνση Δασών Φθιώτιδας.

Το ποσοστό της µερικής κύρωσης (δηλαδή, οι δασικοί χάρτες για τους οποίους δεν έχουν, µεταξύ άλλων, ασκηθεί αντιρρήσεις) στο σύνολο της έκτασης της χώρας ανέρχεται στο 31,39%. Οι δασικές εν γένει εκτάσεις που κυρώνονται αποτελούν το 60,15% των αναρτηµένων περιοχών, ενώ οι µη δασικές το 33,45%. Στόχος του υπουργείου είναι η ολική κύρωση των δασικών χαρτών, αφού δηλαδή εξεταστούν οι αντιρρήσεις και εγκριθούν τα αποδεκτά πρόδηλα από τις ΕΠΕΑ, εξεταστούν οι αιτήσεις εξαγοράς και χρήσης, και αρθούν οι αναδασωτέες σε εκτάσεις µη δασικού χαρακτήρα, να έχει ολοκληρωθεί µέχρι το 2020.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος, προχώρησε στην κύρωση του 84,4% των αναρτημένων εκτάσεων στην Ηλεία. Πρόκειται για εκτάσεις για τις οποίες δεν είχαν υποβληθεί αιτήσεις. Όσον αφορά το νομό μας συγκεκριμένα, αναμένεται να οδηγηθούν προς κύρωση 873.213 μη δασικά στρέμματα και 930.864 δασικά. Σύμφωνα με υπολογισμούς που πραγματοποίησε η  αποκεντρωμένη διοίκηση, αναμένεται να κυρωθούν περίπου 1.804.000 από τη συνολική έκταση των αναρτημένων που είναι 2.137.578 στρέμματα. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, εκτός ανάρτησης έχουν μείνει 399.155 στρέμματα, ενώ εκκρεμεί και η εξέταση 8.542 αντιρρήσεων.Οι  αιτήσεις για εξαγορές στα δασαρχεία Πύργου, Αμαλιάδας και Ολυμπίας ξεπερνούν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις 8.700.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος