FOLLOW US: facebook twitter

Ενημέρωση των κτηνοτρόφων της Ηλείας: Εφαρμογή στον ιστότοπο Περιφέρειας για τα βοσκοτόπια

Ημερομηνία: 15-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ηλείας υπενθυμίζει στους κτηνοτρόφους της ΠΕ Ηλείας ότι οι κτηνοτρόφοι στους οποίους έχει κατανεμηθεί δημόσια ή κοινοτική βοσκήσιμη γη υποχρεούνται στην πληρωμή του ανάλογου μισθώματος .

Για τη διαδικασία πληρωμής της κατανομής των ετών 2016 και 2017 οι υπόχρεοι θα πρέπει να απευθυνθούν στο Δήμο που ανήκουν και κατόπιν μετά την πληρωμή του μισθώματος να προσκομίσουν στην Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Ηλείας το αποδεικτικό πληρωμής (αποδεικτικό κατάθεσης στην τράπεζα).

Οι οφειλές πρέπει να καταβληθούν μέχρι την 15 Φεβρουάριου 2018. Στην περίπτωση μη καταβολής θα ακολουθείται η διαδικασία της βεβαίωσης του χρέους στην αντίστοιχη Δ.Ο.Υ.

Η εφαρμογή της Περιφέρειας

Ωστόσο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θέλοντας να εξυπηρετήσει και να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους, ανακοινώνει πως έχει υλοποιήσει εφαρμογή, με την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν μέσω του ιστότοπου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την κατανομή των επιλέξιμων βοσκότοπων των Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας για τα έτη 2016 και 2017, στη διεύθυνση: www.pde.gov.gr/gr/enimerosi/anartitea/voskisimes-gaies.html ή από το Ενημέρωση–>Αναρτητέα–>Βοσκότοποι ή από το “Εικονίδιο: Βοσκήσιμες Γαίες ” στο τέλος της αρχικής σελίδας δεξιά από το “Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Πυρόπληκτων Ηλείας” με την ίδια μορφή.

Όπως επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Κώστας Μητρόπουλος «με τη χρήση του ΑΦΜ του ο κάθε κτηνοτρόφος θα ενημερώνεται για τα συγκεντρωτικά στοιχεία της κατανομής επιλέξιμων βοσκήσιμων γαιών εντός των διοικητικών ορίων του αναφερόμενου Δήμου των Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.»

Παράλληλα επισημαίνει ότι η εφαρμογή αυτή έχει ήδη δοθεί και στους Δήμους, που είναι αποκλειστικά αρμόδιοι για τη διαδικασία είσπραξης των μισθωμάτων βοσκήσιμων γαιών, με καταληκτική ημερομηνία καταβολής των τελών βόσκησης την 15η Φεβρουαρίου 2018, ενώ ο κ. Μητρόπουλος θα ενημερώσει αυτοπροσώπως και τους δημάρχους της Ηλείας για το θέμα αυτό, γιατί αν οι κτηνοτρόφοι δεν καταβάλλουν αυτό το μίσθωμα, κινδυνεύουν να χάσουν και τις επιδοτήσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος