FOLLOW US: facebook twitter

Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας: Διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλο

Ημερομηνία: 15-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Με έκπληξη αλλά και με αγανάκτηση είδαμε να φτάνει στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου με την οποία μας καλεί να συμμορφωθούμε στο νόμο περί διαφημιστικών πινακίδων διότι, άκουσον άκουσον, η πινακίδα με το σήμα και το όνομα του Ιατρικού Συλλόγου αποτελεί διαφημιστικό υλικό και προεξέχει από τα μπαλκόνια παρανόμως!

Τούτο εδώ το σπουδαίο κατόρθωμα διαπιστώθηκε κατόπιν αυτοψίας δύο υπαλλήλων του δήμου. Είχε από καιρό πέσει στην αντίληψή μας η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να “καλλωπίσει” την πόλη, κάνοντας αρχή από τις 30.000 περίπου πινακίδες που αιωρούνται από άκρου εις άκρον σε όλα τα γραφεία και τα καταστήματα της ευρύτερης περιοχής του δήμου Πύργου, θεωρώντας ότι θα πρέπει να ξεκινήσει από τον Ιατρικό Σύλλογο και τα μέλη του, στηριζόμενη σ’ έναν απαρχαιωμένο νόμο, που στην πράξη έχει καταργηθεί.

Διερωτώμαστε εύλογα πόση σοφία και σκέψη σπατάλησαν οι αρμόδιοι για να ζητήσουν από ένα Ν.Π.Δ.Δ. να καταργήσει την πινακίδα που αναφέρεται στον τίτλο του, ενώ απορούμε για την απουσία παρόμοιας σκέψης και ζήλου, όταν η πόλη βρωμούσε από άκρου εις άκρον και κινδύνευε η δημόσια υγεία επί χρόνια από την συσσώρευση απορριμμάτων, όταν το διπλοπαρκάρισμα στις κεντρικές οδούς της πόλης οργιάζει, όταν οι ΑΜΕΑ δεν έχουν τόπο και τρόπο να κινηθούν μες στην πόλη, όταν τα αδέσποτα ζώα μπορεί να σε σκοτώσουν χωρίς να το αντιληφθείς, αλλά και για πόσα ακόμα “όταν” μπορεί κανείς να προσθέσει σ’ αυτόν τον κατάλογο. Όταν όμως καταπίνεις την κάμηλο η εύκολη λύση μετά είναι να διυλίσεις τον κώνωπα.

Δηλώνουμε ως Ιατρικός Σύλλογος ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο το δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν, αλλά και να βλέπουν, πού βρίσκονται τα γραφεία ενός τέτοιου δημόσιου φορέα και ταυτόχρονα θα γίνουμε οι ακούραστοι παρατηρητές της δίκαιης (για όλους) εφαρμογής της απόφασης της δημοτικής αρχής. Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργειά μας.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ Νίκος Κατσαρός

Ο Γ.Γ Χρήστος Γιαννικούλης

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος