FOLLOW US: facebook twitter

«Να λειτουργήσει το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο δήμο Πύργου»

Ημερομηνία: 06-05-2017 | Συντάκτης:

Συνεργασία Κ. Μητρόπουλου και Γ. Αργυρόπουλου για αγροτικά θέματα

Εποικοδομητική συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Μητρόπουλο, είχε χθες το πρωί στην ΠΕ Ηλείας, ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» του δήμου Πύργου κ. Γιάννης Αργυρόπουλος όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο.

Ο κ. Αργυρόπουλος έλαβε όπως είπε την πρωτοβουλία να επισκεφθεί τον κ. Μητρόπουλο παρουσία και του προϊσταμένου του τμήματος ποιοτικού και φυτοϋγειονομικού ελέγχου κ. Γιώργου Μικέογλου για να ενημερωθεί για μια σειρά θεμάτων του πρωτογενούς τομέα, όπως το πρόγραμμα δακοκτονίας, τον διαλευρώδη που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, την καθυστέρηση των ενισχύσεων από τον ΕΛΓΑ για τους σταφιδοπαραγωγούς, ενώ έθεσε ως θέμα προτεραιότητας, την ανάγκη λειτουργίας του γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο δήμο Πύργου που παραμένει κλειστό.

Όπως δήλωσε, ο  δήμος Πύργου κατά το ήμισυ είναι ένας αγροτικός δήμος κυρίως στις περιοχές Ιάρδανου Ωλένης αλλά και στα τοπικά διαμερίσματα Βώλακα και του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Πύργου και κατά συνέπεια υπάρχουν πολλά και οξυμένα θέματα που έχουν να κάνουν με την αγροτική παραγωγή .

«Ο κ. Μητρόπουλος πραγματικά από τη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα αγροτικής οικονομίας έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες και πλέον τα αποτελέσματα των δράσεων του είναι ορατά όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.  Με ενημέρωσε αρχικά για το τι γίνεται με το πρόγραμμα δακοκτονίας. Οι πόροι εκεί είναι μικροί και η Περιφέρεια αλλά και ο δήμος θα πρέπει να διεκδικήσουν μεγαλύτερους πόρους αν και πιστεύω ότι τα πράγματα φέτος θα είναι καλύτερα σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Ενημερώθηκα επίσης για τον διαλευρώδη και είναι σημαντική η εξέλιξη του εγγράφου που απέστειλε ο Περιφερειάρχης προς τον Υπουργό για να υπάρξει πρόγραμμα αντιμετώπισης του εντόμου. Να τονίσω ότι είναι αδιανόητο στο δήμο Πύργου να υπάρχει στο οργανόγραμμα γραφείο αγροτικής ανάπτυξης όπως αυτό δημιουργήθηκε από την θητεία της δημοτικής αρχή του κ. Παρασκευόπουλου ένα οργανόγραμμα που είχε δημιουργήσει ο τότε αντιδήμαρχος κ. Καράμπελας.

Αυτό το γραφείο δεν λειτουργεί και δεν είναι στελεχωμένο και θεωρούμε πρώτη προτεραιότητα για το δήμο Πύργου η λειτουργία του και η στελέχωση του με προσωπικό. Γιατί τα  ανοιχτά ζητήματα είναι πολλά.»

Η Περιφέρεια ζήτησε χρηματοδότηση για το πρόγραμμα αντιμετώπισης του διαλευρώδους

Από την πλευρά του ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι δέχθηκε με χαρά τον κ. Αργυρόπουλο με τον οποίο είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση και τον ενημέρωσε για όλα τα παραπάνω θέματα. Σε ότι αφορά τον διαλευρώδη στα εσπεριδοειδή, τόνισε ότι  «μας έχει ανησυχήσει πάρα πολύ η έξαρση του ζημιογόνου εντόμου στα εσπεριδοειδή του Νομού Ηλείας και ειδικότερα στις καλλιέργειες του δήμου Πύργου που εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έστειλε επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διεκδικώντας χρηματοδότηση του προγράμματος για την παρακολούθηση και την αντιμετώπιση του εντόμου σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα με σκοπό την προστασία της καλλιέργειας των εσπεριδοειδών και ειδικά της πορτοκαλιάς που αποτελεί τον πυλώνα του πρωτογενούς τομέα στο δήμο Πύργου».

Καταλήγοντας ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε όπως είπε και στον κ. Αργυρόπουλο ότι στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, θα πρέπει  οι δυνάμεις  της Αυτοδιοίκησης α΄και β΄ βαθμού να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν πολιτικές που θα συμβάλουν στην αγροτική ανάπτυξη του νομού μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος