FOLLOW US: facebook twitter

Βαγγέλης Παπαγεωργίου: «Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκαλούν καρκίνο!»

Ημερομηνία: 06-05-2017 | Συντάκτης:

Δυο πολύ σοβαρά θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας έθεσε χθες στον Δήμαρχο Πύργου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας Βαγγέλης Παπαγεωργίου ζητώντας ενημέρωση για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής.

Το πρώτο αφορούσε τους ψεκασμούς για τα κουνούπια, που όπως είπε έχουν καθυστερήσει και το δεύτερο και ιδιαίτερα σοβαρό, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που «ξεφυτρώνουν» διαρκώς στην πόλη, αδιαφορώντας για τις επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν ότι προκαλούν διάφορες μορφές καρκίνου και κυρίως στα παιδιά!

Όπως είπε ο κ. Λιατσής, για το θέμα των ψεκασμών ο δήμος έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό του ποσό 24.600 ευρώ για το σκοπό αυτό ωστόσο αναμένουν τις υποδείξεις της υγειονομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας για το που θα ψεκάσουν. «Δε ξέρουμε γιατί υπάρχει ακόμα αυτή η καθυστέρηση από πλευράς περιφέρειας, η οποία έχει ένα έλλειμμα επικοινωνίας με το δήμο μας. Ότι μας ζητηθεί είμαστε έτοιμοι να συμπορευτούμε για να μην έχουμε κουνούπια… εκείνο που είναι θετικό είναι ότι έχουμε μια πόλη πεντακάθαρη».

Αναφερόμενος στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ο κ. Λιατσής τόνισε ότι άδειες χορηγεί η ανεξάρτητη αρχή Ε.Ε.Τ.Τ. και δεν εμπλέκεται ο δήμος παρά μόνο η πολεοδομία για την σχετική επάρκεια του κτίσματος που θα τοποθετηθεί η κεραία. «Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση πράγματα που είναι ελεγμένα επιστημονικά να τα αμφισβητήσουμε και μάλιστα όταν είναι προς όφελος των συμπολιτών μας. Όποιες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση γίνουν από τον Ιατρικό Σύλλογο πιστεύω ότι θα συνυπογράφονται από την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων και εγώ θα το θέσω στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα κληθείτε να μιλήσετε για αυτό.

Συνειδητά δε μπορούμε να κάνουμε κακό στον κόσμο εν ονόματι οποιουδήποτε κέρδους και δε μπορούμε να συγκαλύψουμε τίποτα που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του. Η συνεργασία μας με τον Ιατρικό θα εξελιχθεί και σε άλλα επίπεδα».

Ο κ. Παπαγεωργίου πρόσθεσε ότι το θέμα της μη ιονίζουσας ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι πολύ σοβαρό, παρόλα αυτά δεν έχει δοθεί η δέουσα προσοχή και κυρίως η πολιτεία σιωπά τόσα χρόνια. «Εμείς ως ιατρικός σύλλογος έχουμε ήδη προγραμματίσει συνάντηση με εκλεκτούς επιστήμονες στις 11 Ιουνίου στο συνεδριακό της νομαρχίας για να ενημερωθούν όλοι και να αποφύγουμε θύματα από αυτή την ιστορία καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις  επιστημονικές που έχουν αποδείξει ότι η ιονίζουσα ακτινοβολία προκαλεί καρκίνους διαφόρων ειδών ξεκινώντας από την παιδική ηλικία! Τα παιδιά απορροφούν όλη αυτή την ακτινοβολία και μετά από χρόνια θα αποδειχτεί ότι θα υπάρξουν καρκίνοι κάποιας μορφής!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος