FOLLOW US: facebook twitter

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά

Ημερομηνία: 27-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Black Friday στο πιο αυθεντικό και αμερικάνικο και στην Ελλάδα. Γιατί όχι. Σημεία των καιρών, δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Ένα σχολείο στο Ρέθυμνο ζήτησε να αναβληθεί η προγραμματισμένη εκδρομή για να ψωνίσουν οι μαθητές στη black Friday κι ένα γραφείο κηδειών είχε προσφορά 50% για τους… τυχερούς που επέλεξαν την ίδια μέρα να εγκαταλείψουν τον μάταιο τούτο κόσμο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Αυτή η, ας την πούμε «γιορτή της αγοράς» θεσπίστηκε το 1932 στις ΗΠΑ, την καταναλωτική κίνηση να τονώσει που από το 1929 με το μεγάλο «κραχ» βρισκόταν μόνιμα σε ελευθέρα πτώση. Η λογική ήταν απλή. Μεγάλες εκπτώσεις για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις.

Έκτοτε η Αμερική εξάγει ήθη για της Ευρώπης τα αλαλάζοντα πλήθη. Αναμενόμενο και λογικό κάποτε να φθάσουν και στην ψωροκώσταινα.

Ουρές σε αλυσίδες και εμπορικά κέντρα, αναμονή και ανακοινώσεις για προσφορές ειδών σε κυνηγούς ευκαιριών. Σε σκηνικό εφτάχρονης λιτότητας μαζικό ξεπούλημα, όλα σε προσφορά μπας και γλιτώσουνε τη συμφορά.

Λανθασμένες προσδοκίες και απέλπιδες προσπάθειες της αγοράς σε πρόθυμα μυαλά, που λόγω οικονομικής ανέχειας περιορίζονται στο γνωστό και μόνιμο μοτίβο φάτε μάτια ψάρια προς τέρψιν οφθαλμών μια και για τον καταστηματάρχη δεν περισσεύει ούτε αντίδωρο.

Για να βεβαιωθεί το σοφό εμπορικό ρητό ότι τα μεταξωτά βρακιά απαιτούν και μεταξωτούς κ@λους. Τουλάχιστον το αγοραστικό κοινό απόλαυσε μια ηλιόλουστη Παρασκευή. Κι ας θύμιζε στους εμπόρους συννεφιασμένη Κυριακή…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος