FOLLOW US: facebook twitter

Η Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας γιόρτασε τα 10 χρόνια πορείας

Ημερομηνία: 28-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Περιβάλλον

Ήταν μια επιτυχημένη εθιμική εκδήλωση για να πάει καλά το 2018. Και στην περίπτωση της Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας, «καλά» σημαίνει, να λύνονται προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με καταστροφικές για το φυσικό περιβάλλον ανθρωπογενείς επεμβάσεις.

Με την παρουσία του τίμησε την ΠΕ.Δ.Η. ο υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Ηλείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, που κλήθηκε να κόψει τη βασιλόπιτα, όπου δήλωσε πως η Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας αποτελεί θετικό παράδειγμα ενεργών πολιτών. Προέτρεψε δε τα μέλη της να συνεχίσουν να είναι η φωνή υπεράσπισης της φύσης. Εξάλλου πριν από τα λόγια αυτά ο πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας  Νίκος Φάμελος είχε αναφερθεί σε συγκεκριμένες στοχεύσεις και δράσεις που έχουν ξεκινήσει, όπως την οργάνωση ενημερωτικής καμπάνιας για την ανακύκλωση σε ευθυγράμμιση με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο, την επαγρύπνηση για την αξιοποίηση του Καϊάφα με φιλοπεριβαλλοντικό πρόσημο, την προσπάθειά να γίνει συνετή χρήση του εγκεκριμένου χρηματικού ποσού για τη δημιουργία δικτύου μονοπατιών (περιπατητικών – ορειβατικών) στο οροπέδιο Φολόης, ώστε να βγουν όσο το δυνατόν περισσότεροι κερδισμένοι και η Φύση πάνω απ’ όλους. Φυσικά δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον επαναπλημμυρισμό μέρους της Λίμνης Μουριάς, που η παρούσα συγκυρία δείχνει να είναι ιδανική για να γίνει από ένα όνειρο μια απτή πραγματικότητα.

Η αντιπρόεδρος της ΠΕΔΗ Πηνελόπη Γαλανοπούλου απηύθυνε κάλεσμα στα μέλη και τους φίλους να παρακολουθούν στενά τη δράση του Διοικητικού Συμβουλίου ώστε όντας ενημερωμένοι να καταθέτουν την άποψή τους και να ασκούν την καλοπροαίρετη κριτική τους.

Ο γραμματέας Γιάννης Μισύρης είπε ότι τη φύση, όπως συμβαίνει με όλα, για να την αγαπήσουμε πρέπει να τη γνωρίσουμε και ότι η σχέση γνώσης – αγάπης είναι αναλογική, γι’ αυτό προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να μαθαίνουν τα νέα του συλλόγου και τις ενημερωτικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που γίνονται πάντα με την απαιτούμενη υπευθυνότητα και εγκυρότητα που μας διακρίνει στη δεκαετή πορεία του συλλόγου (η ΠΕΔΗ ιδρύθηκε μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007).

Χάρη στα μέλη και τους φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους το σύλλογο στην όμορφη ταβέρνα της οδού Καταραχίου «Όπως παλιά» απόλαυσαν όλοι γνήσια Πυργιώτικη ψυχαγωγία που κορυφώθηκε με δυνατές ερμηνείες τραγουδιών από τον γνωστό χορωδό της πόλης κ. Παύλο Μαλλιόπουλο και τον πρόεδρό μας κ. Νίκο Φάμελο που αποδείχθηκε κρυφό ταλέντο.  Πολύ δυνατές στιγμές ήταν τα τραγούδια με τη φυσαρμόνικα του κ. Germain Ramaroson και οι ζεϊμπέκικοι χοροί που χορεύτηκαν αποκλειστικά  κατά μόνας.

Το τυχερό φλουρί της βασιλόπιτας το κέρδισε ο κ. Παν. Θεοδωρόπουλος μέλος και πρώην γραμματέας του συλλόγου. Δεν θα μπορούσε να λείψει και η εθιμική λαχειοφόρος που έγινε χωρίς να διακοπεί η μουσική και το τραγούδι, αφού όποιος ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του τραβούσε έναν ή περισσότερους λαχνούς από το καλάθι όπου ήταν κλεισμένοι σε φακελάκια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος