FOLLOW US: facebook twitter

Οίνος ευφραίνει καρδίαν…: Εντυπωσίασαν τα κρασιά της Ηλείας στο Peloponnese Wine festival

Ημερομηνία: 28-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Επίσημη πανελλήνια παρουσίαση από το Κτήμα Μερκούρη της νέας του ετικέτας Albarino

Την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν σπουδαία κρασιά από τον πλούτο και την μοναδικότητα του  Πελοποννησιακού αμπελώνα, με την συμμετοχή 50 και πλέον οινοπαραγωγών της Πελοποννήσου και την παρουσίαση και γευστική δοκιμή 400 περίπου κρασιών, είχαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν την Κυριακή στο  Peloponnese Wine Festival, στην Αθήνα, στο υψηλής αισθητικής Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση, οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου παρουσίασαν εξαιρετικά κρασιά από γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών,οι οινόφιλοι δοκίμασαν οίνους νέας και παλαιότερης εσοδείας και  μυήθηκαν σε πειραματικές οινοποιήσεις και νέες εμφιαλώσεις που δίνουν την προοπτική της συνέχειας και της εξέλιξης της εξαιρετικής ποιότητας Πελοποννησιακής οινοπαραγωγής.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε επίσης από εκπαιδευτικά σεμινάρια για επαγγελματίες και οινόφιλους καθώς και από παρουσιάσεις της νέας γενιάς οινοποιών της περιοχής και των αναζητήσεών τους για το μέλλον, στην θεματική που είχε σαν τίτλο « Με τη ματιά της νέας γενιάς». Η νέα γενιά οινοποιών  Θεοδώρα Ρούβαλη. Λάμπης Κανελλακόπουλος, Θοδωρής Κουτσουμπός, Δημήτρης Σκούρας, Ευαγγελία Παλυβού, Αμάντα Λιαρομμάτη και Αθηνά Λαφαζάνη, παρουσίασαν τα όνειρα, τους στόχους και τις ανησυχίες τους, ως εκρπόσωποι της νέας γενιάς οινοποιών της Πελοποννήσου.

 

Ωστόσο, το  δικό τους ξεχωριστό «παρών» έδωσαν για μια ακόμα φορά, οινοπαραγωγοί της Ηλείας και συγκεκριμένα πέντε από τα μεγαλύτερα Οινοποιεία του νομού. Το Κτήμα Μερκούρη, Το κτήμα Μπριντζίκη, το Κτήμα Σταυρόπουλου, το Κτήμα Μαρκόγιαννη και το Κτήμα ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ, που παρουσίασαν όλη την γκάμα των μοναδικών κρασιών τους που απόλαυσαν χιλιάδες επισκέπτες και οινόφιλοι, ενώ υπήρξαν και πολλές εκπλήξεις. .

Το Κτήμα Μερκούρη επέλεξε την μεγάλη γιορτή του Πελοποννησιακού αμπελώνα για να παρουσιάσει για πρώτη φορά Πανελληνίως, την νέα ετικέτα του Κτήματος, το Albarino. Μια μονοποικιλιακή έκφραση της ομώνυμης Ισπανικής ποικιλίας της Γαλικίας, η οποία πρώτη φορά εισάγεται, καλλιεργείται και οινοποιείται στο Κτήμα Μερκούρη.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ποικιλία με εντυπωσιακή μύτη, ισορροπημένη οξύτητα και επίμονη επίγευση που κυκλοφορεί στον περιορισμένο αριθμό των 1240 φιαλών.

Το δε Κτήμα Μπριντζίκη παρουσίασε εκτός των άλλων κρασιών του και την ετικέτα «Ραψωδία 22»,  εμπνευσμένη από την αντίστοιχη ραψωδία του Ομήρου όπου αναφέρεται για πρώτη φορά η ποικιλία Τινακτορώγος και η οποία διατίθεται αποκλειστικά στα εστιατόρια Cookoovaya, Basegrill και Τραβόλτα.

Όλα τα Οινοποιεία της Ηλείας εισέπραξαν άριστες κριτικές για τα κρασιά τους και απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι το οινικό μέλλον του νομού μας είναι ελπιδοφόρο…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος