FOLLOW US: facebook twitter

Ζωντανός ο Ξενοφών

Ημερομηνία: 11-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Νίκησε  3-2 τον Πανηλειακό και έστειλε τη σειρά σε τρίτο αγώνα στον Πύργο

Ο Ξενοφών δεν είχε καν σκοράρει στα τέσσερα προηγούμενα φετινά παιχνίδια με τον Πανηλειακό, πέτυχε χθες τρία γκολ μαζεμένα και έδειξε πως θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του, αναφορικά με την πρόκριση στους τελικούς της Α1. Η ομάδα του Ντίνου Παναγιωτακόπουλου, ψυχωμένη, έφτασε σε μεγάλη νίκη με σκορ 3-2 στο γήπεδο Κρεστένων και πλέον όλα θα κριθούν στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς, στο δημοτικό στάδιο Πύργου, την προσεχή Κυριακή. Βέβαια, ο Πανηλειακός συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι στο ζευγάρι, καθώς θέλει έστω μια ισοπαλία στο έσχατο ματς, ενώ ο Ξενοφών μόνο νίκη.

 

3-1 το ημίχρονο

Στο 10ο λεπτό ο Ξενοφών αιφνιδίασε πλήρως την άμυνα του Πανηλειακού. Δημιουργός της φάσης από αριστερά ο Μπακατσέλος, ο οποίος κέρδισε κόρνερ, το οποίο εκτελέστηκε και οι αμυντικοί έδιωξαν σε δεύτερο κόρνερ. Εκτελεστής του κόρνερ ο Μιλοσέφσικι, λάθος του Καπετανάκη και ο Μπάρκας (φωτό) εντελώς αμαρκάριστος με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Ο Πανηλειακός προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ήταν υποτονικός σε όλες του τις ενέργειες. Στο 25΄ ο Βλαχόπουλος έπιασε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή και απέκρουσε θεαματικά ο Κουτρουμπής. Στη συνέχεια η ομάδα του Πύργου είχε δύο-τρία άστοχα σουτ και στο 33΄ έγινε το 2-0 από λάθος του Σωτηρόπουλου κι ενώ ο Καπετανάκης έβαινε από την εστία, ο Κωνσταντόπουλος με πλασέ έγραψε το 2-0. Στο 35΄ ένα ωραίο φάουλ του Νιφορόπουλου από μακριά κατέβασε από το «Γ»  σε κόρνερ ο Κουτρουμπής. Στην εκτέλεση του κόρνερ, ο Μπουρνέλης έπιασε κεφαλιά από κοντά που πέρασε άουτ. Στο 44΄ νέο λάθος των αμυντικών, σε γύρισμα του Κωνσταντόπουλου, αντί να διώξουν, αφήνουν τη μπάλα, αυτή έφτασε στο Μπάρκα και ο πρώτος σκόρερ του Ξενοφώντα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Στις καθυστερήσεις ο Φώτης Παναγόπουλος μπήκε στην περιοχή ανατράπηκε και ο Πλαστουργός αξιοποίησε το δοθέν πέναλτι και μείωσε σε 3-1.

 

Μείωσε ο «Μπεγλε» και αποβολή Μπουρνέλη

Στην επανάληψη ο Σπύρος Αντωνόπουλος ήταν σίγουρο ότι θα πήγαινε σε αλλαγές. Έβγαλε λοιπόν δύο επιθετικογενείς, Πλαστουργό και Χατζηστάμου και τους αντικατέστησε με επίσης επιθετικούς, τον Σκοζάι και τον Μπεγλεκτσή. Ενώ πριν κλείσει το τέταρτο του β΄ μέρους άλλαξε το Στούπη με τον Χατζηαράπη για να παίξει πιο επιθετικά. Ο Πανηλειακός έπαιζε το τελευταίο του χαρτί, έκλεισε τους αντιπάλους και στο 64΄ σε κόρνερ του Νιφορόπουλου και σύγχυση των αμυντικών,  με προβολή από κοντά ο Μπεγλεκτσής μείωσε σε 3-2.

Δύο λεπτά αργότερα, μια κεφαλιά του Βλαχόπουλου, απέκρουσε ο Κουτρουμπής και στην επόμενη μεγάλη φάση στο 75΄ ο Μπουρνέλης έκοψε με φάουλ το Μιλοσέφσκι λίγο έξω από την περιοχή και ο ρέφερι Κυριαζής τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Εκεί, κρίθηκε και το παιχνίδι, αφού στις δύο επόμενες αξιοσημείωτες φάσεις, στο 76΄ φοβερό φάουλ του Μιλοσέφσκι βρήκε το κάθετο δοκάρι του Καπετανάκη ενώ στο 78΄ σουτ του Παναγόπουλου, απέκρουσε αμυντικός με το σώμα πάνω στη γραμμή.Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι κοίταξαν την άμυνά τους και κατόρθωσαν να κρατήσουν τη νίκη. Το παιχνίδι έληξε με ένα σουτ απελπισίας του Τσουκαλά πάνω από τα δοκάρια.

Από τον παθιασμένο Ξενοφώντα δεν υπάρχει υστερήσας, όλοι έπαιξαν ψυχωμένα με κορυφαίους τους Κουτρουμπή, Αλεξόπουλο, Αναμουρλίδη, Κωνσταντόπουλο, Μπάρκα και πάνω απ’ όλους το Μιλοσέφσκι. Οι παίκτες του Πανηλειακού δεν έκαναν σωστή προσέγγιση του αγώνα, υπέπεσαν σε χτυπητά λάθη και τα πλήρωσαν. Ξεχώρισαν οι Μπουρνέλης, Νιφορόπουλος, Παναγόπουλος και Βλαχόπουλος.Δεν απέφυγε τα λάθη ο διαιτητής Κυριαζής. Θεωρούμε αυστηρή τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο Μπουρνέλη.

 

Ξενοφών: Κουτρουμπής, Μυλωνάς, Αλεξόπουλος (67΄ Π. Κουτσογιαννάκης), Αναμουρλίδης, Μιχαλόπουλος, Δαβουρλής, Κωνσταντόπουλος, Δημάκης, Μπάρκας, Μιλοσέφσκι (90΄+Ματζαράπης), Μπακατσέλος (71΄ Αγγ. Ζαπάντης).

 

Πανηλειακός: Καπετανάκης, Στούπης (58΄ Χατζηαράπης), Μπουρνέλης, Παναγιωτόπουλος, Νιφορόπουλος, Τσουκαλάς, Πλαστουργός (46΄ Σκοζάι), Χατζηστάμου (46΄ Μπεγλεκτσής), Παναγόπουλος, Βλαχόπουλος, Σωτηρόπουλος.

* Μετά τη λήξη του αγώνα, προπηλακίστηκε στην κερκίδα ο πρόεδρος του Πανηλειακού, Χρήστος Χήτος.

 

Παύλος Τσάμης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος