FOLLOW US: facebook twitter

Εθνικό brand name θέλει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ημερομηνία: 21-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα, το πολιτικό μας σύστημα δεν έχει καταφέρει να φέρει σε επαφή το παραγόμενο προϊόν της κάθε περιοχής με τον τουρισμό. Όπως υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Κώστας Καρπέτας, ο τουρισμός αντιμετωπίζεται από την κεντρική εξουσία με αποσπασματικό τρόπο, χωρίς να υπάρχει μια συνολική τουριστική πολιτική. «Δεν υπάρχει εθνικό brand name για τα προϊόντα μας. Ως χώρα δεν έχουμε ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο. Απουσιάζει μια σωστά στοχευμένη στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας σε εθνικό επίπεδο», τονίζει χαρακτηριστικά.

Με δεδομένη την ανυπαρξία εθνικής τουριστικής πολιτικής, η περιφέρεια, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση για το έργο «Σχεδιασμός και εφαρμογή δράσεων τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Κομβικό σημείο αποτελεί η σύνδεση του τουρισμού και της γεωργίας, μέσω των ιδιαίτερων τοπικών χαρακτηριστικών και των ιδιαίτερων τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει συσταθεί η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της περιφέρειας, όπου επιχειρείται, μεταξύ άλλων, η ταυτοποίηση της ποιοτικής διαφοροποίησης ενός προϊόντος με τα πολιτισμικά και γεωφυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής που το παράγει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος