FOLLOW US: facebook twitter

Διαδραστική παρουσίαση βιβλίου της Βασιλικής Μουργελά στο βιβλιοπωλείο «Lexis»: «ΑΜΠΑ και ΛΗΔΑ, δύο γάτες σε μια μαγική ιστορία»

Ημερομηνία: 01-03-2018 | Συντάκτης:

Το βιβλιοπωλείο Lexis, οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και η ομάδα «Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα» διοργανώνουν μια διαδραστική παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Βασιλικής Μουργελά «ΑΜΠΑ και ΛΗΔΑ, Δύο γάτες σε μια μαγική ιστορία».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 και ώρα 12:00, στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Μιαούλη 3, Πύργος Ηλείας, τηλ.: 26210 36349), ενώ στο τέλος  οι συγγραφείς θα συνομιλήσουν με τους γονείς και τα παιδιά για το έργο τους
και θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά 4-8 ετών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Ο Άμπα είναι ο πιο ηλικιωμένος και σοφός γάτος της Γατούπολης. Όλοι τον σέβονται, τον θαυμάζουν και τον υπηρετούν. Κάνει πολλά μαγικά κόλπα με βότανα και καπνούς που έχει φέρει από κάθε γωνιά της Γης. Όμως είναι εγωιστής και δεν αποκαλύπτει σε κανέναν τα μαγικά του λόγια. Αυτό δεν θα του βγει σε καλό και θα μπλεχτεί σε μια περιπέτεια.

Θα καταφέρει άραγε η Λήδα,μια μικρή γατούλα, να τον ξεμπλέξει απ’ την περιπέτεια αυτή; O Άμπα θα σταματήσει να φέρεται εγωιστικά;
Θα το μάθουμε αφού διαβάσουμε την ιστορία.

… και την συγγραφέα

Η Βασιλική Μουργελά γεννήθηκε στην Χώρα Γορτυνίας στην ορεινή Αρκαδία και όπως η ίδια λέει στο βιογραφικό της σημείωμα «είναι  ένα μέρος γεμάτο ομορφιές και εικόνες. Λάτρευα τα παραμύθια και τις ιστορίες που μου έλεγαν οι γονείς μου και η γιαγιά μου και από μικρή άρχισα να σκαρφίζομαι τις δικές μου ιστορίες.
Σπούδασα Πληροφορική και εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα για περίπου 20 χρόνια κυρίως ως υπάλληλος λογιστηρίου, μα με κέρδισε η μεγάλη μου αγάπη για τη συγγραφή και έτσι έκανα τα πρώτα μου βήματα στον κόσμο του παιδικού βιβλίου με το παραμύθι μου Ο Αστρομικρούλης από τις εκδόσεις Μέθεξις τον Μάρτιο του 2016 και ακολούθησε τον Ιούλιο του 2016 το παραμύθι μου Ο φίλος μου ο σπουργίτης απο τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Ποιήματά μου και λαογραφικά κείμενα έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες λογοτεχνικού ενδιαφέροντος.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος