FOLLOW US: facebook twitter

Δημιουργία οικοτροφείου παιδιών Ρομά στη Φιλοθέη: Σπουδαία-πρόταση πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού

Ημερομηνία: 16-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”26044″ img_size=”full”][vc_column_text]Την πρόθεση του να μετατρέψει σε οικοτροφείο παιδιών ΡΟΜΑ τον έναν όροφο του Οικοτροφείου της Αγίας Φιλοθέης εξέφρασε με επιστολή του προς τα τοπικά ΜΜΕ ο Μητροπολίτης Ηλείας κ .κ. Γερμανός.

Το ζήτημα της παραβατικότητας των ΡΟΜΑ ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες αποτέλεσε κεντρικό θέμα για αρκετά ΜΜΕ του νομού και προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Μητροπολίτη. Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Ηλείας μεταξύ άλλων αναφέρει πως έχει την εντύπωση ότι οι γονείς των παιδιών ρομά, γράφουν τα παιδιά τους στο σχολείο μόνο για να λαμβάνουν τα σχετικά επιδόματα από το κράτος και κανείς δεν γνωρίζει πόσα από αυτά τελειώνουν κάθε χρόνο την τάξη τους και πόσα το δημοτικό σχολείο αλλά και πόσα δεν εγγράφονται καθόλου στο σχολείο. Επισημαίνει δε ότι έχει δηλώσει ότι η Μητρόπολη Ηλείας έχει διαθέσει οικόπεδα για την ανθρώπινη στέγαση των Ρομά, αλλά δεν είδε ούτε το ενδιαφέρον των ίδιων των ρομά, ούτε των αρμόδιων της Πολιτείας και της κοινωνίας.

Καταλήγοντας την επιστολή του ο Μητροπολίτης προτείνει:

« Τέλος προτείνω: Ένα όροφο τού πολυορόφου Φοιτητικού Οικοτροφείου της Αγίας Φιλοθέης -τα φανάρια από αυτό έχουν πάρει το όνομα τους- είμαι έτοιμος να το μετατρέψω σε οικοτροφείο παιδιών Ρομά. Εκεί οι αρμόδιες Υπηρεσίες να μας φέρουν τα παιδιά των φαναριών να μένουν μέρα – νύχτα, να ζήσουν ανθρώπινα και να ολοκληρωθούν σαν προσωπικότητες, ώστε να μπουν έπειτα ως άξιοι πολίτες στην Κοινωνία.. Και μάλιστα αν κάποιος πατέρας ή Μητέρα Ρομά των φαναριών της Φιλοθέης ενδιαφερθεί και έλθει να πάρει το παιδί του από το Οικοτροφείο τούτο, να συλλαμβάνεται και να υφίσταται τα νόμιμα.  Είμαι στην διάθεση σας και στην διάθεση παντός αρμοδίου διά την περαιτέρω συζήτηση και ολοκλήρωση για κάθε άλλη ορθή και ωφέλιμη λύση του Προβλήματος.»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot