FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση του Υφ. Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη με τους φοιτητές του ΤΕΙ Αμαλιάδας: Τέλος στα σενάρια για τη μεταφορά του τμήματος «Τεχνολόγων Γεωπόνων»

Ημερομηνία: 16-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Τέλος στα σενάρια ενδεχόμενης μεταφορά του τμήματος ‘Τεχνολόγων Γεωπόνων’ του ΤΕΙ Αμαλιάδας είτε στην Πάτρα είτε στην Αιτ/νία, επιχείρησε να βάλει ο  Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Συλλόγου των φοιτητών του ΤΕΙ Γιάννη Μάρκου και μέλη του ΔΣ. Την συνάντηση με τον Δ. Μπαξεβανάκη επεδίωξαν οι φοιτητές, ακριβώς για να διαλύσουν τις όποιες αμφιβολίες υπήρχαν και να πάρουν ξεκάθαρες απαντήσεις που θα καθορίσουν το μέλλον τους. Μάλιστα πρόκειται για ένα τμήμα ελκυστικό, που στηρίζεται από τους φοιτητές και την τοπική κοινωνία και όπου γίνονται και πολλά στο επίπεδο των ερευνών.

Στην συνάντηση φοιτητών- Μπαξεβανάκη, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν έχιε τεθεί κανένα τμήμα μεταφοράς του συγκεκριμένου τμήματος, ζητώντας να μεταφέρει το Δ.Σ του Συλλόγου την πληροφορία σε όλους τους συμφοιτητές τους για να τους καθησυχάσουν. Όπως δε επισήμανε, στο

Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Πάτρα, ο κ. Μπαξεβανάκης δεν τέθηκε θέμα μεταφοράς του Τμήματος, αλλά ότι η πρόταση του Υπουργού Παιδείας ήταν η δημιουργία τριών τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών στο Νομό Ηλείας ( δύο στον Πύργο και ένα στην Αμαλιάδα), εφόσον είναι σύμφωνο και το πανεπιστήμιο. Τόνισε δε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για ΤΕΙ.

Διαβεβαίωσε τους φοιτητές ότι δεν έχει υποβληθεί σχετική πρόταση στο Υπουργείο και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να προκληθεί αναστάτωση σε ένα τμήμα το οποίο έχει ριζώσει στην περιοχή, προσθέτοντας πως ούτε η Σύγκλητος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας έχει θέσει θέμα περί μεταφοράς του Τμήματος. 

Από την πλευρά τους οι φοιτητές έθεσαν ένα επιπλέον θέμα, αναφορικά με μέρος του εξοπλισμού του Τμήματος που παρέμεινε στο Μεσολόγγι όταν έγινε η μεταφορά στην Αμαλιάδα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως τα εργαστήρια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος