FOLLOW US: facebook twitter

Δημαιρεσίες με τριγμούς στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Ημερομηνία: 06-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

dimairesies-lexaina-2

Οριακή η εκλογή Χάρδα στη θέση του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου

 Με οριακή πλειοψηφία και έντονο παρασκήνιο εξελέγη ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Δημήτρης Χάρδας. Πέρα από την απουσία του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Χαμουζά και την αυτοπρόταση για την ίδια θέση της Αλεξάνδρας Αλτούνη – που ανεξαρτητοποιήθηκε στη συνέχεια από την παράταξη Μοράντ – υπήρξαν έντονοι ψίθυροι πως στη μυστική ψηφοφορία υπήρξε και άλλη απώλεια από την παράταξη. Η εκλογή ήρθε οριακά με την ψήφο – όπως ακούγεται έντονα στο παρασκήνιο με την ψήφο από δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης φίλα προσκείμενο στον προτεινόμενο πρόεδρο. Στη διαδικασία δοκιμάστηκε η συνοχή της παράταξης του δημάρχου, που μετρά επισήμως πλέον μια απώλεια μετά την ανεξαρτητοποίηση της Αλεξάνδρας Αλτούνη, που τον τελευταίο χρόνο ήταν σε «διάσταση» με το δήμαρχο και με αφορμή της δημαιρεσίες ήρθε το οριστικό «διαζύγιο».

Ο Δημήτρης Χάρδας αναδείχθηκε πρόεδρος με 14 ψήφους. Η παράταξη Κορομηλά δεν πρότεινε από τα «σπλάχνα» της αντιπρόεδρο. Αντιθέτως συμφώνησε με τους επικεφαλής των άλλων δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης να υποστηρίξει δική τους υποψηφιότητα για τις άλλες δύο θέσεις του προεδρείου. Έτσι με 17 ψήφους εξελέγη αντιπρόεδρος ο Πάνος Δημητρόπουλος και με 19 ψήφους γραμματέας ο Τάκης Λαϊνάς.

dimairesies-lexaina

Πρόεδροι και μέλη επιτροπών

Στην Οικονομική Επιτροπή που προεδρεύει ο Λάμπης Δημόπουλος μέλη εξελέγησαν μέλη οι Χρήστος Παλαιολόγος, Διονύσης Μάλλιαρης, Άννα Γεωργιοπούλου Κοντόγιωργα, Χρήστος Ζαφειρόπουλος από την δημοτική αρχή και Νεόφυτος Παπαδόπουλος και Πάνος Δημητρόπουλος από την αντιπολίτευση.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου προεδρεύει ο Χρήστος Παλαιολόγος εξελέγησαν μέλη οι Ανδρέας Μίγκος, Τάσος Μυλωνόπουλος, Λάμπης Δημόπουλος και Άννα Γεωργοπούλου – Κοντόγιωργα και από την αντιπολίτευση οι Γιάννης Λέντζας και Δημήτρης Λευκαδίτης.

Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης Αλτούνη

Η Αλεξάνδρα Αλτούνη μετά τις διαφωνίες που είχε εκφράσει σχετικά με αποφάσεις της παράταξής του δημάρχου Ναμπίλ Μοράντ είχε έλθει σε ρήξη και ουσιαστικά ήταν σε «διάσταση» με το δήμαρχο. Οι δημαιρεσίες ήταν η αφορμή για το οριστικό «διαζύγιο» των δύο πλευρών με την κα Αλτούνη να ανεξαρτητοποιείται με δήλωσή της.

«Όταν υπέγραφα την εκλογή μου με την Συμφωνία Πολιτών και αρχηγό τον Ναμπίλ Ιωσήφ Μοραντ είχα πολλά όνειρα… Σήμερα έφτασα να σας ανακοινώσω πως οι φιλοδοξίες μου τα όνειρα μου δεν ανταποκρίνονται και δεν υιοθετούνται από την παράταξη μου. Γιατί πιστεύω πως ο Δήμαρχος μου δεν με καλύπτει, δεν με σέβεται. Πως η παράταξη μου δεν λειτουργεί όπως θα ήθελα. Πως η παρουσία μου εκεί υποτιμάται. Πως το ζητούμενο μου δεν το εκφράζει. Έτσι λοιπόν σεβόμενη τους ψήφους που μου εμπιστευτήκατε ανεξαρτητοποιούμαι. Ελπίζω να σπάσουν κι άλλοι τα δεσμά τους, αν και το δήλωσαν με τα δυο άκυρα που έριξαν στην κάλπη για την εκλογή του προέδρου ΔΣ σήμερα. Άρα δήμαρχε έχεις αρχίσει ήδη να έχεις απώλειες, έστω και αν νομίζεις πως διοικείς την παράταξη» αναφέρει στην ανακοίνωσή της μέσω των social media η Αλεξάνδρα Αλτούνη.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος