FOLLOW US: facebook twitter

Οδοιπορικό στον θαυμαστό κόσμο των σπηλαίων της Ηλείας – Εκδήλωση από το Κτήμα Μερκούρη

Ημερομηνία: 06-03-2017 | Συντάκτης:

lapithas-merkouri-odoiporiko-spilaia1

«Σπήλαια, τα μουσεία της Φύσης»

Ομιλία από τον Σπηλαιoλόγο Παναγιώτη Καρούτσο

Την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι, το Κτήμα Μερκούρη στα πλαίσια των φετινών πολιτιστικών του εκδηλώσεων, που εντάσσονται στον κύκλο με θέμα: «Οι ερασιτέχνες παρουσιάζουν», μετά τα σπάνια λουλούδια και φυτά της Ηλειακής γης, διοργανώνει τη δεύτερη φετινή συνάντηση που είναι αφιερωμένη στα Ελληνικά Σπήλαια. Ομιλητής θα είναι ο κ. Παναγιώτης Καρούτσος, Σπηλαιολόγος και ενεργό μέλος της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, φοιτητής Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών.

Η εκδήλωση παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για το κοινό της περιοχής μας και ιδιαίτερα για τη νεολαία του τόπου μας και θα είναι μία σε βάθος ενημέρωση στο αντικείμενο αυτό από έναν έμπειρο σπηλαιολόγο.

Μια ευκαιρία γνωριμίας των νέων με ένα από τα πιο όμορφα συλλογικά χόμπυ.

Ο Σπηλαιολόγος Παναγιώτης Καρούτσος στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb έχει αναρτήσει ένα βίντεο από την Ιπποκράτειος σπηλιά (δίπλα από το κυρίως σπήλαιο των ιαματικών λουτρών με θερμοκρασία νερού 27 βαθμούς) για να νοιώσουμε όπως γράφει «έστω και νοητά την εμπειρία που ζήσαμε και εμείς.» και συμπληρώνει:

«Αυτή την φορά η χάρη μας έφτασε στην Ζαχάρω Ηλείας. Στα Ιαματικά Λουτρά του Καΐάφα.

Ένα πανέμορφο και ιδιαίτερο γεωλογικά μέρος. Απολαύστε το βίντεο από την Ιπποκράτειος σπηλιά (δίπλα από το κυρίως σπήλαιο των ιαματικών λουτρών με θερμοκρασία νερού 27 βαθμούς.

Η αποστολή εντάσσεται στην συλλογή πληροφοριών για την νέα ομιλία μας που θα γίνει στον Πύργο στις 19 Μαρτίου στο Mercouri Estate – Κτήμα Μερκούρη με τίτλο “Σπήλαια, τα μουσεία της φύσης. Οδοιπορικό στον θαυμαστό κόσμο των σπηλαίων της Ηλείας”.

lapithas-merkouri-odoiporiko-spilaia4

Το κίνητρό τους μαζί με τον βιολόγο Κωνσταντίνο Μπακολίτσα για να κάνουν αυτό το οδοιπορικό στα σπήλαια του Καϊάφα ήταν όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του CNN για τα νεκρά ψάρια που είχαν βρεθεί πριν από λίγο καιρό στα Λουτρά.

«Με αφορμή ένα άρθρο του CNN Greece http://www.cnn.gr/…/loytra-kaiafa-ekatontades-nekra-psaria-… όπου μιλούσε για εκατοντάδες νεκρά ψάρια από ασφυξία στα Λουτρά Καϊάφα και μετα από μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής προς εμάς πως ακούνε το τελευταίο διάστημα κρότους από το εσωτερικό της Γης, μας έκανε να αναρωτηθούμε για την πηγή των γεγονότων και να πάρουμε την απόφαση να επισκεφτούμε αυτή την ιδιαίτερα και όμορφη περιοχή συλλέγοντας σημαντικά στοιχεία για μελλοντική έρευνα.
Η θερμοκρασία των ιαματικών νερών στο κυρίως σπήλαιο των λουτρών του Καϊάφα έφτανε τους 34 βαθμούς ενώ στην Ιπποκράτειο ( υπογενές ) σπηλιά τους 27 βαθμούς.
Όμορφες εικόνες αποτυπώνοντας έτσι μια από τις καλύτερες εμπειρίες που ζήσαμε ,σε ένα έντονο και δραστήριο γεωλογικά τοπίο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ιαματική Πηγή Καϊάφα και να επισκεφτείτε και εσείς το Υδροθεραπευτήριο.»

Οι φωτογραφίες του Πάνου Καρούτσου  και Κων/νου Μπακολίτσα είναι από το σπήλαιο του Καϊάφα και το σπήλαιο – παρατηρητήριο του Λαπίθα.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος