FOLLOW US: facebook twitter

Γιάννης Κουτσούκος: Εκτός ρύθμισης οι επιχειρήσεις της Ηλείας

Ημερομηνία: 28-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

 Με παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο κ. Κουτσούκος έθεσε μεταξύ άλλων και τα προβλήματα των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων της Ηλείας εξηγώντας, πως αν το νομοσχέδιο ψηφισθεί ως έχει, η πλειοψηφία τους δεν θα μπορεί να ενταχθεί στις ρυθμίσεις του.

Όπως είπε, οι επιχειρήσεις που έχουν λάβει δάνεια ως πυρόπληκτες ή σεισμόπληκτες οφείλουν μόνο σε μία τράπεζα και κατά συνέπεια, επειδή το νομοσχέδιο εξαιρεί τις επιχειρήσεις που οφείλουν άνω του 85 % σε μια τράπεζα, δε θα επωφεληθούν της ρύθμισης.

Παράλληλα, επισήμανε ότι πολλές επιχειρήσεις θα εξαιρεθούν, καθώς δεν έχουν κερδοφόρα χρήση την τελευταία τριετία, ενώ θα εξαιρεθούν επίσης, μικρές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες λόγω κύκλου εργασιών.

Επισήμανε ακόμα, ότι αν δεν υιοθετηθεί τροπολογία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά έξοδα λειτουργίας τους και κατά συνέπεια θα βρίσκονται υπό τον διαρκή εκβιασμό των τραπεζών.

Σ’ αυτό το ζοφερό τοπίο της υπερφορολόγησης, της έλλειψης ρευστότητας και της παρατεταμένης ύφεσης, οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις χρειάζονται μια ουσιαστική ρύθμιση και μια δεύτερη ευκαιρία, τόνισε ο κ. Κουτσούκος το νομοσχέδιο όμως είναι κατώτερο των περιστάσεων και το αποτέλεσμα θα είναι μηδενικό.

Κάλεσε τέλος, τον παριστάμενο Υπουργό να αποδεχθεί την τροπολογία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αν πράγματι η Κυβέρνηση θέλει να δώσει λύσεις στα προβλήματα των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Γιάννης Κουτσούκος, Βουλευτής Ν. Ηλείας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος