FOLLOW US: facebook twitter

Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Ημερομηνία: 28-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Κ. ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ “Να είμαστε προσεκτικοί και να δούμε μια προς μία τις περιπτώσεις”

Εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η Ημερίδα που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηλείας  σήμερα Παρασκευή 28 Απριλίου με θέμα τον εξωδικαστικό Μηχανισμό και την ρύθμιση οφειλών των Επιχειρήσεων.

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί μεγάλο τμήμα της αγοράς και της επιχειρηματικότητας, γι’ αυτό και το ΕΒΕ όλες τις προηγούμενες ημέρες έδωσε βαρύτητα επιμένοντας για συγκεκριμένες διευκρινίσεις, θεωρώντας ότι παρά τα θετικά βήματα που έχουν δρομολογηθεί απαιτείται ένα πιο ξεκάθαρο και σαφέστερο τοπίο επί των ρυθμίσεων.

Απαντήσεις σε πολλές απορίες που υπάρχουν ακόμη, αναμένεται να δώσει ο ίδιος ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης ο οποίος και θα είναι ο βασικός ομιλητής στην Ημερίδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κουρμούσης αναμένεται:

  • να παρουσιάσει τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών
  • να παρουσιάσει το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών, δηλ. τόσο για «κόκκινα δάνεια» όσο και οφειλές προς δημόσιο (ΔΟΥ, ΕΦΚΑ) ενώ επίσης,
  • θα απαντηθούν τυχόν ερωτήσεις/απορίες και
  • θα τεθούν από τους συμμετέχοντες ειδικά θέματα που χρήζουν επίλυσης, ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη νομοπαρασκευαστική διαδικασία, καθώς και στη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Διαχείριση Ιδιωτικού Χρέους.

 

Η Ημερίδα απευθύνεται σε:

  • ιδιώτες και ελεύθερους επαγγελματίες, παρουσιάζοντας την ήδη ψηφισμένη νομοθεσία και το τραπεζικό πλαίσιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
  • υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες και μεγάλες, παρουσιάζοντας την υπό ψήφιση νομοθεσία του εξωδικαστικού μηχανισμού.

 

Να σημειωθεί ότι όπως έχει τονίσει και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, δίνεται δικαιολογημένη προτεραιότητα σε ένα τέτοιο θέμα και πολύ περισσότερο όσον αφορά την τύχη των πυρόπληκτων δανείων.

Περιμένουμε και αισιοδοξούμε να μην έχουμε «εκπλήξεις» που θα μας δυσαρεστήσουν, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολούτσος, υπενθυμίζοντας ότι δεν αποκλείεται οι Τράπεζες να πιέσουν ώστε να μην καταφέρουν πολλές περιπτώσεις στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Γι’ αυτό κατέληξε, απαιτείται να είμαστε προσεκτικοί μέχρι τέλους στην διαδικασία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος