FOLLOW US: facebook twitter

Δέσμευση Υπεάρχη για στήριξη της ΜΕΘ Πύργου

Ημερομηνία: 28-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία

Συναντήθηκε χθες με το Σωματείο Εργαζομένων του «Ανδρέας Παπανδρέου»

Τη δέσμευση, ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πύργου θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της, έλαβαν χθες από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Τάκη Νικολόπουλο, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων που τον επισκέφθηκαν στην Πάτρα.

Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε παρουσία και του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Δημήτρη Κωστακιώτη, τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κώστας Μαχαίρας, όσο και ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Βγενόπουλος και ο γραμματέας Γιάννης Γεωργίου, εξέφρασαν την αγωνία τους για τα τεκταινόμενα στη ΜΕΘ, υποστηρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία της και πως η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ θα πρέπει να μεριμνήσει άμεσα για αυτό.

«Το βασικό θέμα που θέσαμε αφορούσε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διεκδικώντας να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργίας της. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Νικολόπουλος μας διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ανασταλεί η λειτουργία της και πως προσωρινά θα μετακινείται γιατρός από τη Ζάκυνθο και με τη στήριξη των εφημεριών από αναισθησιολόγους που έχουν μετακινηθεί στην Πάτρα εξασφαλίζεται η λειτουργία της. Μάλιστα, μας δήλωσε πως άμεσα θα προκηρυχθεί μόνιμη θέση ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της και να μην προκύψει ξανά θέμα».

Παράλληλα, επισήμανε ότι προκηρύσσονται θέσεις μονίμων και επικουρικών ιατρών για την Παθολογική και το ΤΕΠ ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους και να μην υπάρξουν κενά μετά το Σεπτέμβριο όπου ολοκληρώνεται η θητεία των επικουρικών που σήμερα υπηρετούν στο Νοσοκομείο Πύργου. «Ενημερωθήκαμε ότι με το νέο Νόμο, οι Επικουρικοί θα βγαίνουν μέσω λίστας και οι προσλήψεις δεν θα καθυστερούν, θα είναι άμεσες οπότε και δεν θα αντιμετωπίζουν κάποιες κλινικές πρόβλημα μετά την ολοκλήρωση των συμβάσεων».

Τέλος, έθεσαν και το ζήτημα της αντικατάστασης του Αξονικού Τομογράφου που διαρκώς αντιμετωπίζει βλάβες. Όπως τόνισαν, ο κ. Νικολόπουλος τους ενημέρωσε πως η άμεση αντικατάσταση του σημαντικού αυτού εξοπλισμού είναι ήδη σε λίστα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος