FOLLOW US: facebook twitter

Γιάννης Αργυρόπουλος για πλημμύρες: «Προέχει η ασφάλεια των συμπολιτών μας»

Ημερομηνία: 09-05-2018 | Συντάκτης:

Ο Δήμος να χρηματοδοτήσει τώρα μελέτες αντιπλημμυρικής θωράκισης

Οι πρόσφατες πλημμύρες σε πολλές κοινότητες  του δήμου μας, έφεραν ξανά στο προσκήνιο το θέμα της προστασίας και της θωράκισης της περιοχής από τέτοιου είδους φαινόμενα που εμφανίζονται ολοένα και πιο συχνά. Πέρα από τα αυτονόητα,  που είναι η κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η άμεση καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες και τον επαγγελματικό εξοπλισμό και η αποζημίωση των πληγέντων συμπολιτών μας, απαιτείται ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός από την πλευρά του δήμου ώστε να περιορίσουμε στο μέλλον το ενδεχόμενο μιας νέας καταστροφής.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει,  σε συνεργασία με την Περιφέρεια, στην καταγραφή των επικίνδυνων σημείων και στη σύνταξη μελετών για αντιπλημμυρικά έργα που κρίνονται απολύτως αναγκαία, μετά και τις τελευταίες μεγάλες καταστροφές. Όσο για τη χρηματοδότηση των έργων, αυτή μπορεί να γίνει είτε από δημόσιες επενδύσεις, είτε από ιδίους πόρους του δήμου, καθώς σύμφωνα με τον κ. Δήμαρχο «λεφτά υπάρχουν». Καλά τα θέατρα και οι αναπλάσεις, αλλά η ασφάλεια των συμπολιτών μας και η προστασία των περιουσιών του επιβάλλεται να βρίσκονται στην κορυφή του ενδιαφέροντος της Δημοτικής Αρχής.

Και κάτι τελευταίο: Πότε επιτέλους θα δημοπρατηθεί κάποιο έργο αποκατάστασης από τη ΣΑΕΠ 801, την ειδική συλλογική που χρηματοδοτεί έργα αποκατάστασης μιας περιοχής, που έχει χαρακτηριστεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσαν οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις το Σεπτέμβριο του 2016. Από τον Ιανουάριο του 2017 έχει επιχορηγηθεί ο δήμος Πύργου με το ποσό των 1.496.000 ευρώ αλλά μέχρι τώρα «λιμνάζει» στα ταμεία του δήμου. Πόσο ακόμα;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος