FOLLOW US: facebook twitter

Νέα επιστολή Βαλιανάτου σε Αποστόλου: Καμπανάκι για τα προβλήματα των αγροτών

Ημερομηνία: 09-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Με νέα επιστολή του ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος, επανέρχεται στα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Ηλείας και παραμένουν άλυτα. Θέματα που έχουν τεθεί τα τελευταία χρόνια στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου πολλές φορές, αλλά δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση.

«O νομός Ηλείας είναι ένας Νομός που στην πλειοψηφία του στηρίζεται στο αγροτικό εισόδημα. Η εύφορη γη της Ηλείας πληγώθηκε από τις φωτιές και τους σεισμούς και στην προσπάθεια της να ανασυνταχθεί στην προσπάθεια των αγροτών να ξεφύγουν από τα δεινά ήρθε η οικονομική κρίση και έδωσε τη χαριστική βολή. Στα παραπάνω προστίθενται και οι επιπλέον αστάθμητοι παράγοντες που δεν είναι άλλοι από τις καιρικές συνθήκες.

Η Ηλεία τα τελευταία χρόνια πλήττεται από ακραία καιρικά φαινόμενα με τους αγρότες να οδηγούνται στη πλήρη καταστροφή αφού στην προσπάθεια τους να ορθοποδήσουν ουκ ολίγες φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τη μανία της φύσης.

Η αγροτική παραγωγή βρίσκεται στο σημείο μηδέν και οδηγείται στον αφανισμό με ότι αυτό συνεπάγεται για τον πρωτογενή τομέα της χώρας. Επενδύουμε στο πρωτογενή τομέα για έξοδο  από την κρίση ο οποίος χάνεται από το χάρτη. Το πλήγμα για το Νομό Ηλείας είναι τεράστιο.

Κύριε Υπουργέ και πάλι επανερχόμαστε και σας θέτουμε τα σπουδαιότερα προβλήματα του αγροτικού τομές, ο οποίος θέλει λύσεις εδώ και τώρα. Εάν δεν εφαρμοσθούν μακροπρόθεσμα διαρθρωτικά μέτρα το καλύτερο φορολογικό σύστημα που υπάρχει παγκοσμίως να εφαρμόσετέ θα αποτύχει. Σε ένα δύο χρόνια θα ψάχνεται αγροτικό εισόδημα να φορολογήσετε αλλά δεν θα βρίσκετε διότι οι αγρότες θα έχουν σταματήσει να καλλιεργούν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βαλιανάτος.

Στα θέματα που θέτει είναι το Δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων, το Ινστιτούτο Γεωργικής Έρευνας  Κοροίβου, η τροποποίηση κανονισμού ΕΛΓΑ, το ξεκαθάρισμα των αγροτικών συνεταιρισμών, η αναδιάρθρωση της Κορινθιακής Σταφίδας, ο αυστηρός έλεγχος στην ελληνοποίηση των εισαγομένων προϊόντων, η αναδιοργάνωση των ΤΟΕΒ, η ποιοτική διαλογή της βιομηχανικής τομάτας, η αναδιάρθρωση-εγκατάσταση ποικιλιών στα εσπεριδοειδή, η διακίνηση παραγωγής μέσω ομάδων παραγωγών, παρεμβάσεις στην καλλιέργεια και εμπορία του καρπουζιού και της πατάτας, η διανομή των καλλιεργήσιμων εκτάσεων σε πρώην λίμνηες, ζητήματα που  αφορούν την κτηνοτροφία και συνολικά η φορολόγηση των αγροτικών προϊόντων και του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος