FOLLOW US: facebook twitter

Βοήθεια για την Αττική και Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Ημερομηνία: 01-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τι συζητήθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας

Δύο ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας. Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική και η επαναλειτουργία του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Πριν την έναρξη του Συμβουλίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών αλλά και για την απώλεια δύο σημαντικών ανθρώπων της αυτοδιοίκησης της περιοχής μας. Του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Φολόης Γιάννη Κουμπούρα και του επί πολλά έτη προέδρου της Κοινότητας Πελοπίου  Αντώνη Τούμπα.

Εισηγούμενος του πρώτο θέμα ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας επεσήμανε:

«Είναι η ώρα της αλληλεγγύης προς τους σκληρά δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας στην Ανατολική Αττική. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει το αίσθημα ευθύνης σε στιγμές δοκιμασίας των Τοπικών Κοινωνιών. Το βιώσαμε ως Δήμος το 2007. Θα το συνεχίσουμε και τώρα. Ο Δήμος Ολυμπίας από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε και ήταν έτοιμος για την παροχή βοήθειας. Η Πολιτική προστασία του Δήμου με τον κο Γεωργακόπουλο είχε σε ετοιμότητα πυροσβεστικό όχημα προκειμένου να συνδράμει τους πυροσβέστες στο τιτάνιο έργο τους στην Αττική εάν ζητείτο.

Αισθανόμαστε τον βαθύ πόνο από την ανείπωτη καταστροφή στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου που στοίχισε τη ζωή δεκάδων συνανθρώπων μας και προκάλεσε ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.

Μετά το σχετικό έγγραφο της ΚΕΔΕ για τη δυνατότητα να διαθέτουν αυτοτελώς οι Δήμοι βοήθεια με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγούμαι την λήψη σχετικής απόφασης για άμεση βοήθεια στους πληγέντες.»

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο ομόφωνα αποφάσισε την διάθεση πίστωσης για τους πληγέντες.

Τονίστηκε επίσης ότι ο Δήμος Ολυμπίας θα είναι στο πλευρό του Δήμου Ραφήνας στην δύσκολη προσπάθεια επούλωσης των πληγών από την καταστροφή.

Το δεύτερο θέμα που απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο ήταν η ένταξη στην ΟΧΕ του έργου της αποκατάστασης και επαναλειτουργίας του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Όπως τονίστηκε από τον κο Κοτζά δεν πρόκειται για ένα έργο επισκευών – συντηρήσεων, αν και ο προϋπολογισμός του είναι 1.200.000  ευρώ περίπου,  αλλά για αποκατάσταση τμήματος του πάζλ της Ολυμπιακής και κατά συνέπεια της Εθνικής μας ταυτότητας. Επιτέλους μια προσπάθεια έξι περίπου ετών με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είχε αυτό το Εθνικής σημασίας αποτέλεσμα.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στο επιτυχές αποτέλεσμα και κυρίως την Τοπική Κοινωνία που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας το πρώτο Ολυμπιακό Μουσείο στον κόσμο που η αδιαφορία των υπευθύνων το είχε οδηγήσει σε μαρασμό και είχε αρχίσει να σβήνει στην μνήμη ακόμα και όσων το είχαν επισκεφθεί, ανανεωμένο και εμπλουτισμένο θα παραδοθεί στο κοινό για να εξακολουθήσει να παίζει το ρόλο του στην προώθηση των ολυμπιακών αξιών και στην καθιέρωση της Ολυμπίας ως γεννέτειρα του Ολυμπισμού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος