FOLLOW US: facebook twitter

Αστέρας-Ζάκυνθος 2-0: Από την άσπρη βούλα…

Ημερομηνία: 08-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με δύο εύστοχα πέναλτι του Κέρι στο β΄ ημίχρονο, ο Αστέρας νίκησε τη Ζάκυνθο

O Αστέρας ήταν δύο φορές εύστοχος από το σημείο του πέναλτι και έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Ζακύνθου, χθες στο δημοτικό στάδιο Αμαλιάδας. Με τους τρεις βαθμούς, η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου, διατηρήθηκε 4 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Αστέρα Βλαχιώτη και σε συνδυασμό με το βατό πρόγραμμα του β΄ γύρου, ελπίζει βάσιμα στην πρωτιά.

Οι «βυσσινί»  μπήκαν καλά στον αγώνα αλλά η Ζάκυνθος με τον Καραμαλίκη είχε την πρώτη ευκαιρία στο 5΄, κεφαλιά άουτ. Και όχι μόνο αυτό αλλά στο 8΄ χρειάστηκε ο Τσάμης να κάνει έξοδο για να προλάβει τον Πέττα που έμπαινε. Στο 15΄ ωραία αντεπίθεση του Αστέρα, κόπηκε λανθασμένα από τον α΄ βοηθό ο Σταθάτος ως οφσάιντ. Ο Τσάμης, που αρκετές φορές πρωταγωνίστησε στο α΄ ημίχρονο, στο 25΄ πρόλαβε τον Καρβάλιο και απέκρουσε στο τετ-α-τετ.

Στο 30΄ ωραία προσπάθεια του Σταθάτου από αριστερά κατέληξε σε ένα δυνατό σουτ που απέκρουσε ο Διαμαντής. Στο 38΄ είχαμε απευθείας φάουλ του Κέρι  που αποκρούστηκε και αυτό θετικά από το Διαμαντή. Γενικότερα, στο α΄ ημίχρονο η Ζάκυνθος ήταν καλύτερη και απείλησε περισσότερες φορές σε σχέση με τον Αστέρα, ο οποίος ήταν γενικά μέτριος.

Γκολ στο 59΄ και  80΄

Στην επανάληψη, ο Αστέρας μπήκε αποφασισμένος για τη νίκη, με το Σούλη Παπαδόπουλο να περνά στον αγώνα τον Μαρουκάκη στη θέση του Σταθάτου. Οι «βυσσινί» έπαιξαν στο μισό γήπεδο τους νησιώτες και στο 59΄ βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα από τα 11 βήματα. Ο Τόρες κέρδισε πέναλτι από τον Παπαδόπουλο, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κέρι γράφοντας το 1-0.

Στο 61΄ είχαμε ανατροπή του Μπαρμπαρούση από το Λιάμη, λίγο  έξω από την περιοχή, το εκτέλεσε ο Κέρι και απέκρουσε ο Διαμαντής σε κόρνερ, στην εκτέλεση του οποίου ο Παγώνης με κεφαλιά πέτυχε γκολ αλλά  προς γενική κατάπληξη το ακύρωσε ο ρέφερι Ρούσος για φάουλ στον τερματοφύλακα.  Στο 65΄ ο Κέρι μπήκε δυνατά και αντί να εκτελέσει, πάσαρε στο Μαρουκάκη, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Διαμαντής.

Στο 70΄ η Ζάκυνθος έσπασε τον κλοιό, κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, το εκτέλεσε ο Καρβάλιο και πέρασε άουτ. Στο 80΄ ο Τόρες επιτέθηκε κατά μέτωπο, μπήκε στην περιοχή, ο Διαμαντής έπεσε πάνω  του και το καθαρό πέναλτι εκτέλεσε ο Κέρι κι έκανε το 2-0.

Δίκαιη κρίνεται η νίκη του Αστέρα, που επιτέθηκε στο β΄ ημίχρονο διατηρώντας καθολική υπεροχή. Τσάμης, Παγώνης, Μπανούσης, Μπουζούρας και Κέρι ήταν οι καλύτεροι από την ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου. Από τη Ζάκυνθο, που άφησε καλές εντυπώσεις, ξεχώρισαν οι Διαμαντής, Παπαδόπουλος και Πέττας. Μέτριος γενικά ο ρέφερι Ρούσος (Κορινθίας), δεν απέφυγε τα λάθη.

 

Aστέρας: Τσάμης, Μπουζούρας, Παπαδόπουλος, Παγώνης, Μπανούσης, Ενγκουέμ, Ρόβας (70΄ Κασνέτση), Τόρες (82΄ Κυριάκος), Μπαρμπαρούσης, Κέρι, Σταθάτος (46΄ Μαρουκάκης-88΄Μπουτσικάκης ).

Ζάκυνθος: Διαμαντής, Κίτος, Τριανταφυλλίδης, Παπαδόπουλος, Λιάμης, Πέττας, Βαρότσης (70΄ Μαρίνος), Τσουκαλάς, Καρβάλιο, Άμος (55΄ Σκοζάι), Καραμαλίκης (89΄ Μαυρίας).

 

Παύλος Τσάμης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος