FOLLOW US: facebook twitter

Αστέρας Αμαλιάδας – ΠΑΟ Βάρδας 2-1

Ημερομηνία: 23-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

asteras

Στα «βυσσινί» βάφτηκε το ηλειακό ντέρμπι

Με δυο κεφαλιές του Μπαρμπαρούση ο Αστέρας πήρε μεγάλη νίκη κι ανάσανε βαθμολογικά

Ο Αστέρας ανεδείχθη νικητής στο ηλειακό ντέρμπι του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, καθώς για την εμβόλιμη 9η αγωνιστική επικράτησε στο στάδιο της Αμαλιάδας με 2-1 του ΠΑΟ Βάρδας.

Παρουσία περίπου 300 φιλάθλων σ’ ένα δυνατό και νευρικό ματς με όλα τα χαρακτηριστικά ενός γειτονικού ντέρμπι, οι «βυσσινί» με δύο γκολ του Μπαρμπαρούση πήραν τη μεγάλη νίκη, που τους δίνει βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενώ ο ΠΑΟΒ από την πλευρά του, παρά τις σοβαρές απουσίες, προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε κάτι, ειδικά στην επανάληψη, όταν και ήταν αδύνατον να διασπάσει την καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας της Αμαλιάδας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για το συγκρότημα του Μιχάλη Βλάχου ήταν ο Μπαρμπαρούσης, που με δυο κεφαλιές χάρισε στην ομάδα του την τεράστια από βαθμολογικής απόψεως νίκη.

asteras1

Η εικόνα του αγώνα

Στο πρώτο ημίχρονο παίχτηκε μέτριο και νευρικό ποδόσφαιρο με την Βάρδα ωστόσο να ελέγχει το ματς στο μεγαλύτερο διάστημα. Όμως στο 14’ ο Αστέρας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, όταν σε βαθιά σέντρα του Μπουζούρα ο Μπαρμπαρούσης πήδησε ψηλότερα απ’ όλους και με πισινή κεφαλιά έγραψε το 1-0. Μάλιστα στο 20’ οι «βυσσινί» απείλησαν και με δεύτερο γκολ, όταν ο Σταθάτος ξεχύθηκε κάτω από το κέντρο μόνος του και προ του τερματοφύλακα Καπούταγλη σούταρε, για να διώξει ο γκολκήπερ του ΠΑΟΒ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως ήρθε η «απάντηση» από πλευράς «πρασίνων», όταν ο Καζαντζής έκλεψε τη μπάλα από τον Μπουτσικάκη, έβγαλε την ασίστ στο Νικολόπουλο ο οποίος μόνος πλέον με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, σούταρε η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία κατέληξε στα δίχτυα του Τσάμη. Μάλιστα στο 43’ η «Μπάρτσα» είχε μια ακόμη καλή στιγμή, όταν από έξυπνο γυρισμα του Γούρμου ο Νικολόπουλος αστόχησε ελαχιστα.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ επιθετικά και στο 46’, μετά από οργανωμένη επίθεση ο Κλαδάκης ως τελικός αποδέκτης της μπάλας πλάσαρε άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό από κόρνερ του Αντωνόπουλου ο Μπαρμπαρούσης και πάλι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Καπούταγλη (2-1).

Το σκορ αυτό έμελλε να είναι και τελικό, αφού στη συνέχεια παίχτηκε παιχνίδι κέντρου με κλειστές άμυνες. Η Βάρδα από την πλευρά της προσπάθησε να πιέσει αλλά δε μπόρεσε να σπάσει την αμυντική διάταξη του Αστέρα, ο οποίος πανηγύρισε στο τέλος μια τεράστια νίκη.

Για τον Αστέρα καλύτεροι οι Τσάμης, Αντωνόπουλος, Νικολακόπουλος, Μπουζούρας, Γκατιάγκα κι ο σκόρερ Μπαρμπαρούσης, ενώ από τον ΠΑΟ Βάρδας, που είχε συγκεκριμένες απουσίες, καλύτεροι οι Αγουρίδης, Νικολόπουλος, Βατσής, Γούρμος.

Καλή η διαιτησία του Νίκα (Μεσσηνίας), που απέφυγε το σοβαρό λάθος.

asteras2

Οι συνθέσεις

ΑΣΤΕΡΑΣ: Τσάμης, Μπουτσικάκης, Αντωνόπουλος, Μπαρδούσης, Νικολακόπουλος, Κλαδάκης, Σταθάτος (75’ Παρασκευόπουλος), Μπουζούρας, Παπουτσής (90’ Μητρόπουλος), Γκαντιάγκα, Μπαρμπαρούσης (89’ Κασάπης).

ΠΑΟΒ: Καπούταγλης, Π. Πολιτης (82’ Κασιώνης), Αγουρίδης, Νικολόπουλος, Σιδέρης, Πατάπης, Καρούτης, Βατσής, Καζαντζής (78’ Καλογερόπουλος), Φωτόπουλος (65’ Ντόμας), Γούρμος.

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ηλίας Φωτόπουλος (Βάρδα): «Είχαμε κακή εμφάνιση στο μ’ μέρος»

«Ξέραμε τις ιδιαιτερότητες ενός τοπικού ντέρμπι. Το έργο μας ωστόσο το έκανε δύσκολο ο κακός αγωνιστικός χώρος, που μας επηρέασε πολύ. Είχαμε κακή εμφάνιση στο β’ μέρος και χάσαμε φυσιολογικά».

Μιχάλης Βλάχος (Αστέρας): «Συγχαρητήρια για την απόδοση στο β’ ημίχρονο»

«Συγχαρητήρια στα παιδιά για την απόδοσή τους στο β’ ημίχρονο. Παλεύουμε για το καλύτερο. Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη, γιατί αξιοποιήσαμε την δουλειά που κάναμε. Συμφωνώ για τον αγωνιστικό χώρο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος