FOLLOW US: facebook twitter

Αναπαύεται από χθες στην γενέτειρά του ο Κωστής Στεφανόπουλος

Ημερομηνία: 23-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
Το φέρετρο με τη σορό του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου σκεπασμένο με την ελληνική σημαία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του Κ. Στεφανόπουλου, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016. Με τιμές αρχηγού κράτους και δημοσία δαπάνη η κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Ψυχικό, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ η ταφή θα γίνει στο Α' Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Το φέρετρο με τη σορό του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου σκεπασμένο με την ελληνική σημαία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του Κ. Στεφανόπουλου, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016. Με τιμές αρχηγού κράτους και δημοσία δαπάνη η κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Ψυχικό, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ η ταφή θα γίνει στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Συγκινητική η στιγμή της ταφής του στο Α΄Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών

«Στο καλό Άρχοντα της Πάτρας. Στο καλό Κωστή.» Αυτά τα συγκινητικά λόγια φώναξε ο κόσμος την ώρα που το φέρετρο με τη σορό του Κωστή Στεφανόπουλου που έφυγε από τη ζωή στα 90 του χρόνια, κατέβηκε στο χώμα, στον τάφο του παππού του Κωνσταντίνου Φιλόπουλου, στην είσοδο του Α’ Δημοτικού Κοιμητηρίου Πατρών.

Λίγα λεπτά πριν στρατιώτες από ένα από τα τιμητικά αγήματα, είχαν πυροβολήσει τρεις φορές στον αέρα τιμώντας τον νεκρό.

Στην Αχαική γη λοιπόν αναπαύεται από χθες το άξιο τέκνο της, ο επιφανής νομικός που όταν ρητόρευε ως δικηγόρος, δικαστές, δικηγόροι και κοινό τον κοιτούσαν με θαυμασμό, που έμελλε να διακριθεί ως πολιτικός και ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επί δέκα σχεδόν χρόνια, από το 1995 έως το 2005 τίμησε και με το παραπάνω το Ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας ενώνοντας όλους τους Έλληνες και αφήνοντας πολύτιμη παρακαταθήκη.

«Θα τον θυμόμαστε πάντα, θα διδαχτούμε από τα παραδείγματα του και δεν θα ξεχάσουμε ότι συνέβαλε στην ενότητα του έθνους αναλογιζόμενος την εθνική του ευθύνη», ανέφερε σε δήλωση του στους δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας έξω από τον ιερό ναό Αγίων Αγγέλων του Α’ Νεκροταφείου όπου εψάλη δέηση από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο και άλλους ιερείς όπως τον Πρωτοσύγκελο π. Αρτέμιο Αργυρόπουλο και τους προισταμένους της Ευαγγελίστριας π. Αμβρόσιο Γκουρβέλο και του Αγίου Ανδρέα, π. Νικόλαο Σκιαδαρέση. Για τον αγαπημένο Πρόεδρο όλων των Ελλήνων που δίδαξε πολλά στους νεοέλληνες και αφήνει σπουδαία παρακαταθήκη, έκανε λόγο σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Η νεκροφόρα με το τυλιγμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο με τη σορό του Κωστή Στεφανόπουλου αφίχθη με καθυστέρηση, λίγο πριν τις 12 παρά τέταρτο στο Α’ Κοιμητήριο της Πάτρας.

Η οργάνωση ήταν μεγάλη. Είχαν τοποθετηθεί στο δρομίσκο έως το ναό των Αγίων Αγγέλων κάγκελα και σχοινιά ενώ πολλοί ήσαν και οι αστυνομικοί που συντόνιζαν την τάξη μέσα και έξω από το ναό.

ΠΑΤΡΑ - ΚΗΔΕΙΑ ΚΩΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ (EUROKINISSI)

Διακόπηκε η κυκλοφορία από τον κόσμο

Για λίγη ώρα είχε διακοπεί και η κυκλοφορία στην οδό Πανεπιστημίου που περνάει μπροστά από το Κοιμητήριο ενώ στα στεφάνια που κατατέθηκαν στη μνήμη του αγαπητού τέως Προέδρου της Δημοκρατίας ξεχώριζαν αυτό της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Πάτρας, το δάφνινο στεφάνι της Ακαδημίας Αθηνών, το στεφάνι με ζωγραφιές από τους μαθητές του Στρούμπειου Δημοτικού σχολείου και του 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών αλλά και το στεφάνι του καλού φίλου του, από τα παιδικά τους χρόνια Τόμη Ανδρουτσέλη.

Πολλοί από τους επίσημους ήρθαν κατά ομάδες όπως του Δικηγορικού συλλόγου Πατρών με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΔΣ Νίκο Παπάκο, η ομάδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με επικεφαλής τον κ. Κατσιφάρα ή της Δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη. Ο κ. Πελετίδης ερωτώμενος από το thebest.gr αν ο Δήμος θα προχωρήσει σε κάποια ονοματοθεσία στην πόλη τιμώντας τη μνήμη του Κωστή Στεφανόπουλου απήντησε πως θα το δουν σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου.

Τόσο όταν το φέρετρο εξήλθε του ιερού ναού όσο και την ώρα της ταφής, ο κόσμος που ήταν πολύς χειροκρότησε. Η στρατιωτική μπάντα παιάνισε πένθιμα ενώ ακολούθησαν τα τιμητικά στρατιωτικά αγήματα και από τα τρία όπλα, οι άνδρες του πεζικού μάλιστα ήσαν ντυμένοι με την στολή της σχολής Ευελπίδων.

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη την ώρα της ταφής. Πολλοί δάκρυσαν. Όλοι είχαν να θυμηθούν την δική τους ανάμνηση από τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον προσηνή, λόγιο και ευγενή Κωστή Στεφανόπουλο.

Παρόντες και οι πρόσκοποι από όλα τα Συστήματα μιας και ο αείμνηστος Πρόεδρος ήταν στα νιάτα του πρόσκοπος.

Πολύς και ο απλός κόσμος που ήρθε να δώσει το παρών, να αφήσει ένα λουλούδι, να συλλυπηθεί τους οικείους του Κωστή Στεφανόπουλου και να τιμήσει τη μνήμη του Πατρινού τέως Προέδρου της Δημοκρατίας που μας έκανε όλους υπερήφανους.

Ας σημειωθεί, πως ξεχωριστή ήταν η παρουσία του επί χρόνια διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κωστή Στεφανόπουλου, Κώστα Κανελλόπουλου, ο οποίος, παρά την προχωρημένη ηλικία του, ήλθε στον ναό των Αγγέλων για να τον αποχαιρετήσει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος