FOLLOW US: facebook twitter

Αντίδραση στο δρόμο, όχι μπροστά στην τηλεόραση

Ημερομηνία: 10-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Αγροτικά, Νέα

agrotes3

ΟΑΣΗ: Καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις

Με μια κίνηση αιφνιδιασμού οι αγρότες μέλη της ΟΑΣΗ απέκλεισαν χθες το πρωί την είσοδο της ΔΟΥ Πύργου, για τρεις ώρες, ανοίγοντας έτσι ένα νέο κύκλο κινητοποιήσεων. Στο μήνυμα που θέλησαν να στείλουν προς όλους τους συναδέλφους τους οι αγρότες της Ηλείας, ανέφεραν πως όλοι πρέπει να βγουν στους δρόμους και όχι να ξεσπούν την οργή τους για τα όσα συμβαίνουν μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης.

agrotes2

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος η Ομοσπονδία από χθες ξεκίνησε ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων «Από το πρωί πραγματοποιούμε μία συμβολική κατάληψη στην ΔΟΥ Πύργου προκειμένου να δείξουμε ότι ο λαός και οι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν αντέχουν άλλη φοροληστεία από την κυβέρνηση ούτε είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μας ξεκληρίζουν θα παλέψουμε. Θέλουμε να δώσουμε απαντήσεις σε όσους έχουν να κάνουν με αντιλαϊκές αποφάσεις που λαμβάνονται εναντίον μας. Κανένα χωράφι και κανένα σπίτι να μην περάσει στα χέρια τραπεζίτη ούτε και τους κράτους που προχωρά με ιδιόμορφες αποφάσεις σε πλειστηριασμούς είτε πρώτης κατοικίας είτε περιουσιακών στοιχείων των αγροτών είτε τους Ελληνικού λαού» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος. Απαντώντας στο ερώτημα αν μπορούν να επιβιώσουν οι αγρότες μετά από τα πολλαπλά χτυπήματα των μέτρων και των καιρικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν χωρίς αποζημιώσεις, τόνισε πως δεν μπορούν και πως «…αυτό θα έχει συνέπειες και σε άλλους κλάδους της οικονομίας γιατί οι Ευρωπαίοι δανειστές τα έχουν ξεχαρβαλώσει όλα. Γι’ αυτό παλεύουμε και καλούμε τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να σηκώσουν το ανάστημα τους και να διεκδικήσουν χωρίς να περιμένουν σωτήρες».

agrotes1

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης σχολίασε πως οι αγρότες πρέπει να βγάλουν την αντίδρασή τους στους δρόμους και όχι μπροστά στην τηλεόραση… «Ο αγρότης και ο λαός θα πρέπει να καταλάβει ποιος είναι απέναντι του. Απέναντι του είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις που τον ξεκληρίζουν τον φτωχοποιούν να σηκώσει το κεφάλι και να βγει στο δρόμο με όσους αγωνίζονται και να μην βρίζει την τηλεόραση του. Εμείς παλεύουμε με όσες δυνάμεις έχουμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot