FOLLOW US: facebook twitter

«Μας τσάκισαν…»

Ημερομηνία: 10-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

syntaxiouxoi-gs

Κινητοποιήσεις προανήγγειλαν στη χθεσινή Γ.Σ. οι Συνταξιούχοι

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν χθες οι συνταξιούχοι της Ηλείας, με πρωτοβουλία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου & Περιχώρων, προκειμένου να αποφασίσουν τις μορφές διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική, η οποία έχει επιφέρει μειώσεις στις συντάξεις και σοβαρές περικοπές στην πρόνοια και στην κοινωνική ασφάλιση.

giannaros-panagiotis

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου, Παναγιώτης Γιάνναρος, στους κόλπους των συνταξιούχων επικρατεί αναβρασμός αλλά και οργή για τη στάση της κυβέρνησης, για την οποία τόνισε ότι είναι προκλητική.

«Κάθε μήνα βλέπουμε στους λογαριασμούς τις συντάξεις μας να μειώνονται και θα καταντήσουν προνοιακά επιδόματα. Πραγματοποιούμε τη ΓΣ για να ενημερωθούν οι συνταξιούχοι και να συζητήσουμε τα προβλήματά μας το τι έρχεται και τι ετοιμάζουν και να χαράξουμε την πορεία μας. Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια ούτε θα αφήσουμε να μας τσακίσουν τις συντάξεις. Θα οργανωθούμε και θα παλέψουμε για να επανέλθουν οι συντάξεις μας στο επίπεδο του 2009. Η κυβέρνηση, δεν φτάνει που μειώνει τις συντάξεις, είναι και προκλητική. Είναι κλέφτες, απατεώνες και ξετσίπωτοι. Ο κ. Κατρούγκαλος μας έστειλε επιστολή και μας ζητά να κάνουμε υπομονή και μας είπε ότι θα πάρουμε αυξήσει όταν θα έχουμε ανάπτυξη, δηλαδή στη Δευτέρα Παρουσία» είπε και πρόσθεσε ότι η φορολογία αυξάνεται, νέοι φόροι έρχονται, οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας είναι έτοιμοι και άρχισαν να εφαρμόζονται. «Στο χώρο της υγείας, τα νοσοκομεία είναι υπό διάλυση ενώ και στην περιοχή μας υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό. Οι τιμές των φαρμάκων αυξάνονται και τα ακριβά φάρμακα που είναι για σοβαρές ασθένειες βγαίνουν από τις λίστες αναγκάζοντας τους συνταξιούχους με την πενιχρή σύνταξη των 450 ευρώ να τα αγοράσουν… Μπροστά σε όλες αυτές τις εξελίξεις, πρέπει όλοι να κινητοποιηθούμε και να παλέψουμε ώστε να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα που έχουν ψηφιστεί. Καλούμε τους συνταξιούχους να συσπειρωθούν και να παλέψουμε μαζί με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας για να ζήσουμε καλύτερα και να έχουμε ανθρώπινες συντάξεις».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος