FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ο Αμπελώνας, ο Ερμής και οι άλλοι

Ημερομηνία: 11-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το πρωταθληματάκι της Γ΄ Κατηγορίας έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Περατώθηκαν και τα πλέι-οφ. Φέτος πήραν μέρος δεκατρία σωματεία, χωρισμένα σε δύο ομίλους. Ένα από αυτά η ΕΑΠ Λεχαινών στο δρόμο σταμάτησε.

*Μετά τα πλέι-οφ, ο Α.Ο. Αμπελώνα βγήκε πρωταθλητής και επανέρχεται στη Β΄ τοπική, μετά από απουσία ενός χρόνου. Τον ακολούθησε ο ιστορικός Ερμής Πλατάνου, που επιτέλους έφτιαξε γήπεδο. Είχε υποβιβαστεί το 2015 και μετά από μια περίοδο που δεν αγωνίστηκε, ανέβηκε κι αυτός φέτος.

*Ακολούθησε ο Αετός Κέντρου, ο οποίος είχε παραιτηθεί το 2015. Η ομάδα αυτή έχει αγωνιστεί και στην Α2 Κατηγορία, αλλά στο δρόμο εγκατέλειψε. Τέλος, ανέβηκε και ο Ίφιτος Καλυβίων, γειτονική ομάδα με τον Αετό, μετά από ένα χρόνο.

*Εκτός νυμφώνος έμειναν ο Αίολος Πύργου, ο οποίος ισοβάθμησε με τον Ίφιτο, αλλά έπεσε στην παγίδα την οποία κάποιοι καλοθελητές τον έριξαν και ο Κένταυρος Σώστι, ο οποίος έπαθε κλακάζ, παρότι πρώτος στην κανονική περίοδο!

 

Η Αλφειονίδα, τα Λαστέικα και οι άλλοι

Στο «μικρό» πρωτάθλημα της Ηλείας πήραν μέρος κι άλλα σωματειάκια. Όλα αυτά έμειναν στα αζήτητα και θεωρούμε τυπική τη συμμετοχή τους, όχι όλων, αλλά ορισμένων απ’ αυτά, λόγω των φετινών ενωσιακών εκλογών. Βλέπετε, πάντα θα υπάρχουν αυτά τα τερτίπια στην ποδοσφαιρική Ηλεία, εισαχθέντα τα τελευταία χρόνια.

*Τα σωματεία αυτά ήταν η ιστορική Αλφειονίδα, η οποία έχει περιπέσει σε αφάνεια, ο Α.Ο. Ανδρίτσαινας, που μετά το εγχείρημα της Β΄ Κατηγορίας , είχε τυπική συμμετοχή φέτος. Ο Α.Ο. Αγ. Δημήτριος Πουρναρίου που μετέχει τυπικά κάθε χρόνο, ο Ν. Ατρόμητος Λαστεΐκων που πέρασε από το ποδοσφαιρικό στερέωμα της Ηλείας ως κομήτης, η Δόξα Αγ. Μαύρας και ο Θρίαμβος Πύργου.

 

Άνοδος για το Πελόπιο στην Α2

Ο ιστορικός Πέλοψ Πελοπίου είναι η πρώτη ομάδα, η οποία μέσα από τη διαδικασία των πλέι-οφ κέρδισε την προαγωγή της στην Α2 Κατηγορία. Το πέτυχε, αφού πήρε ισοπαλία στο γήπεδο Αμπελοκάμπου από τους Λέοντες Αμαλιάδας (1-1). Θέλει τώρα ακόμη μία νίκη στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια, ώστε να πανηγυρίσει τον τίτλο της Β΄ Κατηγορίας.

*Στο ματς αυτό ο Πέλοψ προηγήθηκε με πέναλτι του Δ. Φωτεινόπουλου (0-1) και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 27΄ με σουτ του Παρασκευόπουλου, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν το τρίποντο, αφού πέσανε πάνω στον εξαιρετικό γκολκίπερ Γρηγόρη Νικολόπουλο. Η ομάδα του Θωμά Πατσαούρα μπορεί να πάρει ένα εισιτήριο, αν κερδίσει τους δύο εναπομείναντες αγώνες!

 

Κοντά στην άνοδο η Ν. Φιγαλεία

Ο Απόλλων Ν.Φιγαλείας είναι έτοιμος να κερδίσει την άνοδο στην Α2 Κατηγορία, για πρώτη φορά στην ιστορία του και ο Άρης Ρουμελιώτης να πανηγυρίσει δεύτερη άνοδο στη χρονιά!

*Η ομάδα της κωμόπολης της Επαρχίας Ολυμπίας δάμασε προχτές στο βοηθητικό γήπεδο Πύργου, την ΑΕ Κανουλίων (0-1), με γκολ του Πλακά στο 75΄ και κατέκτησε την τέταρτη νίκη της στο θεσμό των πλέι-οφ. Τώρα θέλει μια νίκη την Κυριακή στην έδρα της, με αντίπαλο τον Πηνειακό και να πάρει την άνοδο!

 

Τέλος για Νίκο Τσάμη

Ο αμυντικός ογκόλιθος που ακούει στο όνομα Νίκος Τσάμης φαίνεται πως κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Η τελευταία του ομάδα, ο Ατρόμητος Καβασίλων και ο Ηλειακός Λεχαινών, του οποίου, επίσης, φόρεσε τη φανέλα, έδωσαν φιλικού χαρακτήρα αγώνα και τον τίμησαν.

*Ο Τσάμης με καταγωγή και μόνιμη διαμονή στο Τραγανό, διέγραψε μια σημαντική ποδοσφαιρική σταδιοδρομία. Ξεκίνησε μικρός από τον Πανηλειακό επί Σταυρόπουλου. Στη Συντριάδα τον έφερνε ο πατέρας του κι εκεί έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα.

*Έχει παίξει ποδόσφαιρο ακόμη και στη Δάφνη, ενώ δεν εντάχτηκε ποτέ στην ομάδα του χωριού του. Ήδη ο Νίκος τελείωσε φέτος και τη σχολή προπονητών στην Κεφαλονιά και φαίνεται πως θα συνεχίσει με την προπονητική.

 

Τον ξέχασαν

Μάθαμε πως τελευταία έγινε ένα δείπνο, εκτός Πύργου, το οποίο κρατήθηκε μυστικό. Μετείχαν παίκτες, προπονητής και παράγοντες του σωματείου, αλλά όχι όλοι. Τον ξέχασαν απ’ όσα έμαθε ο ίδιος και πειράχτηκε…

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος