FOLLOW US: facebook twitter

Έφτιαξαν σβώλους αναδάσωσης οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αλφειούσας

Ημερομηνία: 10-11-2016 | Συντάκτης:

alfeiousa-dhmotiko4

Στα μυστικά των παραδοσιακών σπόρων, μυήθηκαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αλφειούσας με την καθοδήγηση της ακούραστης ιδρύτριας της Ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων Πύργου Όλγα Βενιζέλου Ρουβά και τη βοήθεια των δασκάλων τους. Μια ημέρα, που αφιερώθηκε όχι μόνο στους παραδοσιακούς σπόρους αλλά και στη δημιουργία σχολικού κήπου και σβώλων με σπόρια και χώμα τα οποία θα σκορπίσουν στα καμένα δάση της Ηλείας κάνοντας φυσική αναδάσωση.

alfeiousa-dhmotiko2

Μετά την ενημέρωση για τη σημασία της διατήρησης των παραδοσιακών σπόρων, οι μικροί  μαθητές, συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη δημιουργία του σχολικού τους κήπου. Τρακτέρ, όργωσε το κομμάτι γης και στη συνέχεια τα παιδιά έσπειραν σποράκια και φύτευσαν διάφορα αρωματικά φυτικά ενώ έκαναν ανακύκλωση και κομποστοποίηση.

alfeiousa-dhmotiko3

Όλοι μαζί βίωσαν μια ξεχωριστή εμπειρία με αποκορύφωμα τη δημιουργία σβώλων με σποράκια από κουκουνάρι, ακακία, σφεντάμι, χαρούπια, ρίγανη, γαζίες, τζιτζιφιές, ροδιές και βατόμουρα. Με τα χέρια τους, ανακάτεψαν τα σπόρια με αργιλόχωμα φτιάχνοντας μικρές μπαλίτσες τις οποίες άφησαν να ξεραθούν ώστε σε άλλη μέρα να προγραμματίσουν το σκόρπισμα τους σε κάποιο βουνό της περιοχής κάνοντας φυσική αναδάσωση!

alfeiousa-dhmotiko5

alfeiousa-dhmotiko1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος