FOLLOW US: facebook twitter

Συνέδριο για τα προβλήματα της σύγχρονης γυναίκας

Ημερομηνία: 10-11-2016 | Συντάκτης:

omospondia-gynaikon-ellados

Θα συμμετέχουν οι Ομάδες Γυναικών Πύργου & Αμαλιάδας της ΟΓΕ

Αντιπρόσωποι της Ομάδας Γυναικών Πύργου και της Ομάδας Γυναικών Αμαλιάδας μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) θα παρευρεθούν στο 12° Συνέδριο που θα διεξαχθεί από τις 11 έως 13 Νοεμβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο  του ΤΕΙ Πειραιά.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα συζητηθούν τα προβλήματα και τα ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη γυναίκα, τη μισθωτή, την αυτοαπασχολούμενη εργαζόμενη, την άνεργη, τη γυναίκα της υπαίθρου, την σπουδάστρια, την μετανάστρια, τη συνταξιούχο, κάθε γυναίκα που βιώνει την ταξική πάλη και τη φυλετική καταπίεση.

Η ΟΓΕ δεν είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), δεν είναι φιλανθρωπικός φορέας, δεν είναι οργάνωση που θεωρεί ως αιτία της γυναικείας ανισοτιμίας την εξουσία του άνδρα. Είναι μια ριζοσπαστική γυναικεία οργάνωση που ασχολείται με όλες τις πλευρές που αφορούν την γυναικεία ανισοτιμία και παλεύει ενάντια στη ρίζα που τη γέννησε. Η γυναικεία ανισοτιμία ζει και βασιλεύει στη σημερινή κοινωνία της καπιταλιστικής βαρβαρότητας Είναι πρόβλημα κοινωνικό με φυλετική και ταξική διάσταση, γέννημα της ταξικής εκμεταλλευτικής κοινωνίας. Θα εξαλειφθεί πλήρως μόνο με την κατάργηση της κοινωνίας αυτής.

Εδώ και 40 χρόνια η ΟΓΕ παλεύει αταλάντευτα για τα δικαιώματα όλων των γυναικών, είναι παρούσα στις λαϊκές κινητοποιήσεις, στέκεται αλληλέγγυα στους λαούς και στις γυναίκες που δέχτηκαν και δέχονται επιθέσεις από κάθε λογής ιμπεριαλιστικό μηχανισμό. Η αγωνιστική της δράση ενάντια στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους συναντιέται με τη δράση δεκάδων σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ βρίσκονται καθημερινά πλάι στις γυναίκες της γειτονιάς, της πόλης και του χωριού, για να διεκδικήσουν λύσεις για τα προβλήματα τους, για να τονίζουν με τη δράση τους την αξία της συμμετοχής και την αξιοπρέπεια της ελεύθερης αγωνιζόμενης γυναίκας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος