FOLLOW US: facebook twitter

Έχασαν την ευκαιρία για να κλείσουν συμφωνίες με Κινέζους επιχειρηματίες

Ημερομηνία: 10-11-2016 | Συντάκτης:

hellenic-chinese-cities-forum

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν επιχειρηματίες και ξενοδόχοι της Ολυμπίας καταγγέλλοντας ότι ο δήμος αμέλησε να δηλώσει τη συμμετοχή τους στο αυριανό 1ο Ελληνοκινεζικό φόρουμ στο Ζάππειο

Μια μεγάλη ευκαιρία για την διασύνδεσή τους με την γιγαντιαία αγορά της Κίνας και το κλείσιμο οικονομικών συμφωνιών για την έλευση κινέζων τουριστών στην Αρχαία Ολυμπία δημιουργώντας ένα σταθερό και για όλο το χρόνο τουριστικό ρεύμα, χάνουν επιχειρηματίες και ξενοδόχοι της περιοχής της Ολυμπίας, που τελικώς δεν θα συμμετέχουν στο 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο Ελληνικών και Κινεζικών πόλεων που πραγματοποιείται στο Ζάππειο αύριο  Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2016.Το συγκεκριμένο ελληνοκινεζικό φόρουμ, πραγματοποιείται μεταξύ της Αμφικτιονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων- στις οποίες συμμετέχει και ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας-  και της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με την αρωγή του Κινέζου Πρέσβη στην Ελλάδα α κ. Xiaoli Zou και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ συντονιστής της όλης πρωτοβουλίας είναι ο δήμαρχος του Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.

kinezoi-psinakis

Αν και στο  Ελληνοκινεζικό φόρουμ, πάνω από 200 εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και επιχειρηματίες από την Κίνα – μεταξύ των οποίων το Πεκίνο και την Σαγκάη- θα συναντηθούν με 160 ‘Έλληνες δημάρχους και επιχειρηματίες των δήμων που θα εκπροσωπηθούν στο ιδρυτικό Συνέδριο και εννοείται ότι θα γίνει ένα μεγάλο deal συνεργασιών, εν τούτοις όπως καταγγέλλουν επιχειρηματίες και ξενοδόχοι της Ολυμπίας, ο δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας δεν φρόντισε να τους εντάξει στις εργασίες του Συνεδρίου!

Μιλώντας στην Πρωινή, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, επισημαίνοντας ότι προσκλήθηκαν στο φόρουμ για την… φωτογράφιση και όχι για να συμμετέχουν στο Συνέδριο και να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τους κινέζους επιχειρηματίες. Μάλιστα τόνισαν, ότι από την Ηλεία έχει προσκληθεί και θα συμμετάσχει ένας μόνο επιχειρηματίας αγροτικών προϊόντων, γιατί πέρα από το πολιτιστικό στοιχείο, το επιχειρηματικό κομμάτι αφορά τον τουρισμό και τον αγροτοδιατροφικό τομέα. Μέσα από τις επαφές που θα γίνουν, θα ενισχυθούν οι κάθε μορφής ανταλλαγές και συνέργειες ανάμεσα στις δύο χώρες, με συγκεκριμένα οφέλη αλλά και θα ενθαρρυνθούν νέες ευκαιρίες σύσφιγξης των διμερών σχέσεων στον κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα.

olympia-agora2

Ο δήμος θα είναι «παρών» αλλά όχι και ο επιχειρηματικός κόσμος της Ολυμπίας

Χαρακτηριστικά εκπρόσωπος των ξενοδόχων αναφέρει ότι «Το πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο ελληνοκινεζικό Συνέδριο, φαίνεται από το ότι το Υπουργείο Τουρισμού παραχώρησε το Ζάππειο για την διοργάνωσή του! Στόχος του Συνεδρίου απ’ όσο γνωρίζουμε, είναι η συγκρότηση ενός πολυεπίπεδου πλαισίου συνεργασίας, με τη συμμετοχή τοπικών αρχών, επιχειρηματικών και πολιτιστικών φορέων. Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπία ανήκει στην Αμφικτιονία Αρχαίων πόλεων, θα είναι «παρών» στο Συνέδριο, αλλά οι οικονομικοί παράγοντες του δήμου που είναι ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής, θα είναι απόντες. Μάλιστα, επειδή εμείς είχαμε ενημερωθεί για το Συνέδριο, θεωρήσαμε ότι θα έχει διασφαλιστεί από τον δήμο επισήμως η πρόσβασή μας σε αυτό, ήμασταν έτοιμοι με ανάλογες προτάσεις και μεγάλες προσδοκίες που όμως τελικώς ναυάγησαν!. Η αγορά της Κίνας είναι πλέον η μεγαλύτερη στον κόσμο, την Ολυμπία πλέον το χειμώνα την συντηρούν οι Κινέζοι τουρίστες και υπάρχει ένα ανοδικό ρεύμα που θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο αν είχαμε εκπροσωπηθεί και εμείς στο ελληνοκινεζικό φόρουμ, όπου θα είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε απευθείας συμφωνίες χωρίς να μεσολαβούν διάφορα μεγάλα τουριστικά γραφεία που πατρονάρουν τις αφίξεις. Εκφράσαμε ήδη τη δυσαρέσκειά μας στην δημοτική αρχή, αλλά εκ των υστέρων δεν μπορεί να γίνει τίποτα και να αλλάξει όλο αυτό».

Στο συνέδριο του Ζαππείου στις 11 Νοεμβρίου είναι προσκεκλημένοι οι πολιτικοί αρχηγοί, εκπρόσωποι κομμάτων, οι πρέσβεις όλων των χωρών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ακαδημαϊκοί, πρυτάνεις, εκπρόσωποι των φορέων της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος