FOLLOW US: facebook twitter

Το σπίτι των ονείρων μας…

Ημερομηνία: 25-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Εμείς οι Έλληνες της δικιάς μας γενιάς αλλά και των προηγούμενων μεταπολεμικά όταν η χώρα είχε αρχίσει να στέκεται στα πόδια της,  μεγαλώσαμε με έναν στόχο και ένα όνειρο, να αποκτήσουμε στην πορεία της ζωής μας ένα δικό μας σπίτι. «Να έχεις το δικό σου κεραμίδι, να μην σε κουνάει κανείς από κει», ήταν κάποτε η ευχή των γονιών που το πρώτο πράγμα που φρόντιζαν για την οικογένειά τους και τα παιδιά τους, ήταν να τους εξασφαλίσουν πάση θυσία ένα σπιτάκι, μικρό, μεγάλο δεν είχε σημασία, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της οικογένειας.

Κάπως έτσι οι περισσότεροι νεοέλληνες πήραν δάνεια, χρεώθηκαν, σπιτώθηκαν και στην μνημονιακή Ελλάδα όλα άλλαξαν και αυτό το… κεραμίδι τρίζει τώρα πάνω από τα κεφάλια μας! Ωστόσο όσο κι αν άλλαξαν οι συνθήκες και να δυσκόλεψαν οι καταστάσεις, κανείς δεν αμφισβητεί ότι η εξασφάλιση στέγης και οι άριστες συνθήκες διαβίωσης αποτελούν απώτερο στόχο της σύγχρονης οικογένειας, γιατί πέραν των άλλων το προνόμιο αυτό ορίζεται ως η αίσθηση της απολυτης φυσικής και πνευματικής ευημερίας όλων των ατόμων που βρίσκονται σε ένα χώρο.

Αναμφίβολα λοιπόν ο ιδανικός χώρος κατοικίας καθορίζεται από πλήθος καταστάσεων που πρέπει να εξασφαλίζονται ταυτόχρονα. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε και να νοιώσουμε τη σημασία των καθημερινών μας στιγμών. Οι ξεχωριστές δραστηριότητες του ατόμου, το περιβάλλον στο οποίο ζει και ο προσωπικός του χώρος, συνθέτουν τη ζωή του. Η κατοικία μας είναι επομένως ο φυσικός μας χώρος. Διαμορφώνει τόσο την ψυχοσύνθεση όσο και την ταυτότητα του, γι αυτό και είναι καλό να προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε τον ιδανικό χώρο για εμάς και την οικογένειά μας με βάση τις ανάγκες μας, τις οικονομικές μας δυνατότητες σαφώς και την αισθητική μας.

Όλες οι νέες κατοικίες, είτε χτίζεις από την αρχή, είτε αγοράζεις ένα διαμέρισμα ή μια μονοκατοικία, οφείλουν πρωτίστως να μειώσουν τις ενεργειακές τους απαιτήσεις για θέρμανση και ψύξη και να δίνουν ιδιαίτερο βάρος στη μόνωση του κτιρίου. Πρέπει να γίνεται λοιπόν σωστή επιλογή του συστήματος θέρμανσης που να μας παρέχει τις μέγιστες συνθήκες κάλυψης όλου του  χώρου, εξοικονόμησης ενέργειας, να είναι συμβατό με τις νέες ανανέωσιμες πηγές θέρμανσης και να έχει το μικρότερο κόστος λειτουργίας γιατί οι εποχές είναι δύσκολες.

Αυτή η παράμετρος είναι από τις βασικές που πρέπει να εξετάσεις όταν μπαίνεις σε μια ιδιόκτητη κατοικία. Ακολουθεί βεβαίως η σωστή επιλογή των υλικών για μόνωση, βάψιμο, κουφώματα, είδη μπάνιου, κουζίνα και έπεται η επίπλωση και τα διακοσμητικά στοιχεία που συνθέτουν έναν νέο χώρο στον οποίο η οικογένεια περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Στο σπίτι μας χαλαρώνουμε, περνάμε όμορφες στιγμές, διασκεδάζουμε με τους φίλους μας, είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας.

Γι αυτό το λόγο η Πρωινή- σήμερα και αύριο-  με το διπλό ένθετό της «Θέρμανση και Κατοικία», σας προτείνει τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου στην Ηλεία που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε την κατοικία των ονείρων σας, αλλά και  πολλές συμβουλές επίπλωσης και διακόσμησης διαφόρων χώρων του σπιτιού. Ευχόμαστε να απολαμβάνετε κάθε στιγμή που περνάτε μέσα στο χώρο που εσείς οι ίδιοι έχετε διαμορφώσει με αγάπη και με τις συμβουλές των ειδικών…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος