FOLLOW US: facebook twitter

Ανακαίνιση μπάνιου: 10+1 συμβουλές πριν ξεκινήσετε

Ημερομηνία: 25-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Ποια είναι η μέση επιφάνεια του χώρου που απαιτείται για το μπάνιο; Πόσο κοστίζει με ένα μικρό  κόστος μπορεί να ανακαινιστεί το  μπάνιο; Και πώς να επιλέξετε το σωστό ; Αν οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα είναι κάποιος συνδυασμός «Τι;» «Ε;» και «Χμ …», μην ανησυχείτε. Δεν είστε οι μόνοι.

Υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να γίνουν  σε μια ανακαίνιση μπάνιου που μόνο αν είστε επαγγελματίας που κάνει κάθε μέρα – ή ένας ιδιοκτήτης σπιτιού που έχει περάσει τη διαδικασία πολλές φορές – τότε μπορείτε να δείτε μόνοι σας όλες τις λεπτομέρειες  τις διαδικασίες, τις επιλογές και τις αποφάσεις που πρόκειται να πάρετε διαφορετικά όλα αυτά σας ακούγονται σαν να είσαι σε μια ξένη γλώσσα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να προετοιμαστείτε  για τη σωστή ανακαίνιση μπάνιου.

Ποια είναι λοιπόν η σωστή ανακαίνιση μπάνιου 10 +1 συμβουλές πριν το ξεκινήσετε

1. Να γνωρίζετε τι ένα μπάνιο κόστος αναδιαμορφώνει. Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα, είναι σημαντικό να θέσει τις προσδοκίες σας σε μια προοπτική, όταν πρόκειται για το πόσα χρήματα είστε πρόθυμοι να επενδύσετε. Το μέγεθος του μπάνιου σας, η ποιότητα των υλικών που θέλετε να συμπεριλάβετε και αν σχεδιάζετε να κάνετε κάποια από την εργασία μόνοι σας όλα μπορούν να επηρεάσουν το κόστος της ανακαίνισης. Με  μια ματιά στο εκτιμώμενο κόστος για μια  βασική ανακαίνιση ή μια ανακαίνιση σε μεγάλη κλίμακα το κόστος ξεκινάει από 1000€ έως 5000€ όπου το ανώτατο κόστος είναι φυσικά κάτι πολύ σχετικό .

2. Μην κάνετε την τουαλέτα, να είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε όταν είναι ανοικτή η πόρτα. Ρωτήστε έναν σχεδιαστή μπάνιου ή έναν υδραυλικό τις δυνατότητες που έχετε σχεδιαστικά στο χώρο σας. Τοποθετήστε την σε μια άκρη ώστε να μην φαίνεται όταν ανοίγετε την πόρτα . Καλό θα ήταν με το που ανοίγει η πόρτα να φαίνεται ένα όμορφο έπιπλο μπάνιου ή μια καμπίνα ντουζιέρας ώστε να υπάρχει η αίσθηση ότι μπαίνετε σε έναν όμορφο ξεχωριστό χώρο.

3. Σχεδιάστε ένα σύστημα φωτισμού. Η καλύτερη προσέγγιση σε ένα καλά φωτισμένο χώρο είναι να ενσωματωθούν τα φωτιστικά στο χώρο έτι ώστε να δένει με το περιβάλλον και να μην διαχωρίζει τμηματικά το μπάνιο.

4. Μάθετε τις τυποποιημένες διαστάσεις σε ένα μπάνιο. Γνωρίζοντας μερικές βασικές μετρήσεις, όπως το μέγεθος μίας  μπανιέρας και πόσος χώρος απαιτείται για μια τουαλέτα, θα σας βοηθήσει να προγραμματίσετε και να διαμορφώσετε τον χώρο  σας πιο αποτελεσματικά.

5. Σχεδιάστε το σωστό ύψος για το νεροχύτη σας. Τυπικά ύψη τοποθέτησης είναι από 80 έως 85  εκατοστά από το πάτωμα. Άρα  θα πρέπει να εξετάσετε με ποιο τρόπο θα τοποθετηθεί ο νεροχύτης σας δηλαδή πάνω σε πάγκο κάτω από αυτόν θα προσθέσει ή να αφαιρέσει από το ύψος του πάγκου του. Εάν έχετε ένα  νεροχύτη σκάφη, για παράδειγμα, θα  κάνετε μέτρημα με το ύψος σας έτσι ώστε να μπορείτε να πλένετε τα χέρια σας ή βουρτσίζετε τα δόντια σας με άνεση.

6. Σκεφτείτε έναν νεροχύτη γωνία. Αν έχετε ένα στενό χώρο με πιθανά προβλήματα  κυκλοφορίας, λόγω το πώς η πόρτα εισόδου θα ανοίγει ή αν ανοίγει  η πόρτα μιας   ντουζιέρας , τότε θα εξετάσουμε την τοποθέτηση νεροχύτη σας στη γωνία για να ελευθερώσετε χώρο.

7. Ή μια μικρή μπανιέρα. Εάν έχετε ένα μικρό μπάνιο, μπορείτε να σκεφτείτε ότι μια μπανιέρα δεν είναι σωστή  επιλογή. Όμως, πολλές εταιρείες συρρικνώνουν τα μοντέλα τους για να τοποθετηθούν και σε μικρούς  χώρους.

8. Ελέγξτε προσεκτικά τα πλακάκια που θα αγοράσετε. Η ποιότητα είναι καθοριστική για την αντοχή τους στο χρόνο . Σε πολλές περιπτώσεις μου έχει τύχει να μου φέρνουν πλακάκια συνήθως από μεγάλα πολυκαταστήματα που τα αγοράζουν φθηνά οι ιδιοκτήτες και εξωτερικά για έναν που δεν γνωρίζει είναι μια χαρά το πλακάκι . Όμως σε αντοχή είναι κάτω του μετρίου και πολλές φορές είναι η πάστα τους ακατάλληλη εννοώ το πίσω μέρος . Καλύτερα πλακάκια είναι αυτά που έχουν λευκή πάστα  αλλά και αυτά με την κεραμιδί πάστα είναι καλά , αλλά μην πηγαίνετε στα πιο φθηνά γιατί στο τέλος θα τα πληρώσετε διπλά .

9. Σκεφτείτε τη μετατροπή της μπανιέρας  σας σε ένα ντους. Έτσι θα εξοικονομήσετε χώρο για να έχετε ένα μπάνιο ευρύχωρο και λειτουργικό . Σε πολλούς από εμάς η χρήση της μπανιέρας πλέον είναι περιττή .

10. Αν θέλετε να φτιάξετε χτιστή ντουζιέρα θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα ώστε να γίνει πολύ καλή στεγάνωση στον πάτο της ντουζιέρας πριν την τοποθέτηση των πλακιδίων .

11. Η επιλογή τοποθέτησης ξύλινου δαπέδου στο μπάνιο δεν είναι απαγορευτική αρκεί το ξύλο να είναι κατάλληλο και να γίνεται σωστή χρήση του μπάνιου , καθώς και να τοποθετηθεί σωστά


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος