FOLLOW US: facebook twitter

Κατολισθήσεις προκάλεσε η κακοκαιρία στην Αρχ. Ολυμπία

Ημερομηνία: 25-10-2016 | Συντάκτης:

georgakopoulos

Ουκ ολίγα τα προβλήματα το περασμένο Σάββατο

Ακόμα πασχίζουν να κλείσουν τις πληγές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε όλη την Ηλεία, στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Τα φαινόμενα ήταν πολύ έντονα λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης τόσο μέσα στην πόλη, όσο και στα χωριά του δήμου. Ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασίας Γιώργος Γεωργακόπουλος τόνισε πως κυρίως η κακοκαιρία προκάλεσε κατολισθήσεις σε πολλά σημεία και τουλάχιστον ένας δρόμος παραμένει αποκλεισμένος από Μάγειρα προς Λάλα για τους κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε πως ο όγκος της βροχής ήταν τέτοιος που τρόμαξε τους πολίτες. Στην πόλη της Ολυμπίας έγινε μεγάλη προσπάθεια για να μην υπάρξουν πλημμύρες με συνεχείς καθαρισμούς των φρεατίων από τα φερτά υλικά και σκουπίδια. Στις τοπικές κοινότητες κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο Βασιλάκι, στον Πλάτανο, στο Υψιλόν (δύο σημεία), στην Κάμενα, στο Μάγειρα και στο Κοσκινά. Ιδιαίτερα στο Μάγειρα, ένας δρόμος έχει κλείσει προκαλώντας προβλήματα στους κτηνοτρόφους της περιοχής. Προβλήματα και μάλιστα μεγάλα υπήρξαν στην περιοχή της Λαμπείας. Εκεί τα νερά της βροχής παρέσυραν βράχους από το βουνό που κατέληξαν στην ΕΟ 111 δημιουργώντας προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Ο δρόμος αν και ανήκει ως ευθύνη στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, καθαρίστηκε από τα μηχανήματα του δήμου Αρχ. Ολυμπίας για να αποκατασταθεί η βατότητα άμεσα. Προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και στα χωριά Βίλια και Νεμούτα. Τέλος πλημμύρισε και ο δρόμος εξόδου στην παράκαμψη Αρχ. Ολυμπίας και κατέστη πολύ επικίνδυνος για τους οδηγούς.

Ο κ. Γεωργακόπουλος σε δηλώσεις του έθεσε δύο θέματα για την πολιτική προστασία που «δένουν τα χέρια» της. Το ένα αφορά το νέο νόμο περί αναθέσεων όπου δεν μπορεί να λειτουργήσει άμεσα η πολιτική προστασία σε έκτακτες ανάγκες, χωρίς επιπλέον μέσα και χειριστές. Από την άλλη το θέμα της ευθύνης του εθνικού οδικού δικτύου πρέπει να λυθεί και να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να παρεμβαίνουν άμεσα όταν υπάρχουν ζητήματα, καθώς οι δρόμοι του δικτύου αντιμετωπίζουν ήδη πολλά θέματα συντήρησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος